Reklam
Kategoriler: Gündem

Devlet okulları AKP’nin toplantı salonu oldu

Reklam

Eğitim sistemini gerici vakıflar aracılığıyla bilimsellikten uzak hale getiren AKP bu sefer de devlet okullarını AKP binası gibi kullanmaya başladı. AKP’nin İstanbulda bulunan ilçe başkanlıkları, pek çok devlet okulunu parti binası gibi bayrak asarak toplatı düzenledi.

Halk TV’den Hazar Dost’un haberine göre, AKP Beşiktaş İlçe örgütünün, ilçede bulunan Sakıp Sabancı Anadolu Lisesi’nde ‘İlçe Danışma Meclisi’ toplantısını gerçekleştirmesine veliler ve öğrenciler tepki gösterdi. 2 Ekim günü gerçekleşen etkinliğe, AKP İl Başkan Yardımcısı Mahmut Gürcan, İstanbul milletvekilleri Nevzat Şatıroğlu, Ahmet Hamdi Çamlı da katıldı.

İki gün öncesinden hazırlıklara başlamışlar

Veli ve öğrenciler AKP’nin toplantıları için okul içinde toplantıdan iki gün önce hazırlıklara başladığını söyledi.

Kaymakamlık emri ile tahsis edilmiş

Okul yönetimini, okulun konferans salonunun Beşiktaş Kaymakamlığı’nın gönderdiği yazıyla tahsis edildiğini belirttiğini söyleyen veliler, “Devlet okulunda siyasi bir partinin etkinliğini nasıl yapabiliyorsunuz? Altında hangi amaç yatıyor bunun?” diye tepki gösteren veliler, kaymakamlığa konuya dair dilekçe vereceklerini söyledi.

Çocuklara konuşmak yasak ama AKP’lilere serbest

Çocuklarının okulda herhangi bir konuda görüşünü bildirmesi halinde ‘tepelerine bineceklerini’ söyleyen veliler, sınıf Whatsapp gruplarında yaşanan olaya dair tepki gösterdiklerini de ekledi. Yaşanan duruma ses çıkarmadıkları durumda AKP’nin okullarında daha fazla varlık göstereceğini belirten veliler, “Çocukların söz söylemeye hakkı yok ama AKP istediğini yapar anlayışı var” diyerek tepki gösterdi.

Kadıköy İmam Hatip Lisesi AKP İlçe Başkanlığına dönüştü

Kadıköy ilçe örgütünün ‘Danışma Toplantısı’ ise Kadıköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde gerçekleşti. Okulun kapısına asılan parti bayrakları partinin sosyal medya hesabından paylaşıldı.

“Ne yapacaksın hangi okul olduğunu”

Şişli AKP ilçe örgütünün de toplantısını bir devlet okulunda yaptığına dair ellerindeki bulguları doğrulamak ve tam adres alabilmek için partinin ilçe örgütünü arayan gazeteciler, yönetici tarafından okul adı verilmediğini ancak bir okulda gerçekleştirildiğinin doğruladığını kaydetti. “Ne yapacaksın hangi okul olduğunu?” denilerek tepki gösteren yönetici ardından telefonu kapattı.

Bu haber en son değiştirildi 4 Ekim 2021 11:54 11:54

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam