Reklam
Kategoriler: Emek Postası

DİSK Emekli-Sen’den zam açıklaması: Bütçeden hakkımız olan payı istiyoruz

Reklam

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen), emeklilerin ücretlerine yapılacak zamlarla ilgili açıklama yaptı. Emekli-Sen Genel Merkezi önünde yapılan açıklamada, “AKP al zammını başına çal” ve “Sefalet ücretini kabul etmiyoruz” sloganları atıldı.

Emekli-Sen Genel Başkanı Cengiz Yavuz, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı enflasyon verilerine tepki göstererek, “Bu yıl ücretlere %100 zam yapılsa bile emeklinin zamlı ücreti açlık sınırında kalmaya devam edecektir. Bu durum emeklilerin ücret dağılımında ve ülkenin gelişmesinden aldıkları payda göz ardı edildiğinin göstergesidir ve biz emeklilere ‘Ölün’ demekten öteye geçmemektedir.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamanın tamamı şöyle:

“Ülkede 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 2590 Lira ve yoksulluk sınırı 8436 lira iken asgari ücrete yapılan zam ve TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamlarıyla, emeklilere yapılacak zam oranının, emeklileri ölüm sınırına iteceği açıktır!

Birileri, işçi sınıfının kıt kanaat geçinerek patronlara, hükümete boyun eğmesini istemektedir! Birileri, emeklilerin evlerinde, üstelik böyle zorlu bir süreçte, ellerine geçmeden eriyen 3 kuruş ile ölümü beklemesini istemektedir!

Bir an olsun yılgınlığa düşmeyeceğiz! İşçi sınıfına tam boy saldırıyı sürdürüyorlar. Susup köşemize sinmemizi, sınıf mücadelesinden emekli olmamızı bekliyorlar.

Yok öyle yağma!

Biliyoruz ki, emeklilerin çok büyük bir bölümü asgari ücret altında ve hatta açlık sınırı altında yaşam mücadelesi vermeye devam edecektir.  Bu yıl ücretlere %100 zam yapılsa bile emeklinin zamlı ücreti açlık sınırında kalmaya devam edecektir. Bu durum emeklilerin ücret dağılımında ve ülkenin gelişmesinden aldıkları payda göz ardı edildiğinin göstergesidir ve biz emeklilere ‘Ölün’ demekten öteye geçmemektedir.

Taleplerimiz Nettir:

  • Emeklilikte insan onuruna yaraşır ücret almak,
  • Emekli ücretlerinin sadece enflasyona endeksli değil,milli gelir artışı göz önüne alınarak belirlenmesi ve asgari ücret altında ücret belirlenmemesi,
  • Acilen bir intibak yasasının hayata geçirilmesi,
  • Emeklilikte yaşa takılanlar adıyla yaratılan sorunun bir an önce eşitlikçi bir çözüme kavuşturulması.

İlan ediyoruz; biz hem asgari ücretli işçilere yapılan zulmün hem de bize reva görülen bu insanlık dışı zamlar karşısında yılgınlığa kapılmayacağız.

Meşru ve demokratik zeminde hak mücadelemizi sürdüreceğiz. Taleplerimizden geri adım atmadan; daha güçlü ve örgütlü şekilde mücadele bayrağını yükselteceğiz! İnsan onuruna yaraşır ücret mücadelemizi kazanacağız. İnsan onuruna yaraşır yaşamı kendi nasırlı ellerimizle kuracağız!”

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam