Doğu Ekspresi durdu: Yolculara saatlerdir açıklama yok

Kars-Ankara seferi yapan Doğu Ekspresi treni, akşam saatlerinde durduğu Divriği İstasyonu'ndaki bekleyişinin gece yarısını bulması nedeniyle yolcuların büyük tepkisi çekti.

Doğu Ekspresi durdu: Yolculara saatlerdir açıklama yok

Özelleştirileceği yönündeki söylentileri sıklık kazanan, Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi emekçilere yönelik baskı ve sürgün politikalarını artıran TCDD’de son dönemde yurttaşları mağdur eden uygulamalar da dikkat çekiyor.

13 Temmuz’da seferlerine yeniden başlayan Doğu Ekspresi’nde bu akşam yaşanan skandal da bu durumun çarpıcı bir örneğini oluşturdu.

Kars-Ankara seferini yapan Doğu Ekspresi treni, bugün saat 20.00 sularında geldiği Divriği Tren İstasyonu’nda durdu. Ancak yolcu indirip bindirmek için durduğu sanılan tren, üzerinden saatler geçmesine rağmen seferine devam etmedi. Bekleyişin giderek uzaması sonrası yolcuların yetkililerin açıklama beklediği yetkililer ise “yolda kaza olduğunu” söylemek dışında herhangi bir bilgi vermekten kaçınıp konuyu birbirlerine havale etti.

Manifesto‘ya ulaşan yolcular, yaşadıkları mağduriyetle ilgili olarak hiçbir muhattap bulamadıklarını, saatlerdir perişan halde beklediklerini dile getirerek tepkilerini ifade etti.