Döhler işçilerinin grevi polis tarafından engellendi

Karaman'da bulunan Döhler fabrikasında sendikalı oldukları için işten atılan ve greve çıkmak isteyen işçilerin anayasal hakları polis tarafından engellendi.

Döhler işçilerinin grevi polis tarafından engellendi

Tek Gıda-İş Sendikasına üye işçilerin çalıştığı Döhler fabrikasında bugün başlaması planlanan grev emniyet tarafından engellendi.

2016 yılından beri Döhler fabrikasında örgütlenme faaliyeti yürüttüğünü dile getiren sendika yetkilisi valilik tarafından grevin yasaklar bahane edilerek 17 Mayısa ertelendiğini ve bugünde yasal olan grevin polis tarafından engellendiğini açıkladı.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan sendika yetkilisi Yunus Durdu, “Biz patronlarla, işverenle mücadele ederken devletin polisi devletin emniyeti bugün hakları için mücadele eden işçileri engellemeye çalışıyor. 2016 yılından itibaren yürüttüğümüz hukuk mücadelesini kazanıp Yargıtay’ın ve Çalışma Bakanlığı’nın onaylamasına ve yetki vermesine rağmen Alman Döhler firması, işçilerin anayasal haklarını hiçe sayarak, sendikalı arkadaşlarımıza insanlık dışı uygulamalarda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

Grevin yasal olmasına rağmen emniyetin engellediğini vurgulayan Durdu, “Grevimiz valilik tarafından 4 Mayıstan 17 Mayıs tarihine ertelenmişti, bugün ise grevimiz devletin emniyet güçleri tarafından engellenmektedir. Bu bize gösteriyor ki bugün Türkiye’de hukuk ve adalet kalmamıştır. İşçilerin haklarını koruyacak hiçbir kurum kalmamıştır. Yasal olan bir grev bugün devlet tarafından engellenmiştir” açıklamasında bulundu.