Reklam
Kategoriler: Medya

“Dünya GAFAM’dan büyüktür” diyen Koç, bakın kim çıktı!

Reklam

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Google, Apple, Facebook, Amazon gibi teknoloji devlerinin muadillerinin Türkiye’de geliştirilmesini amaçladıklarını söyleyerek tüm zamanların en “yaratıcı” sloganını kamuoyuyla paylaşmıştı.

Koç, “Dünya GAFAM’dan (Google, Amazon, Facebook, Apple, Microsoft) büyüktür. Bu GAFAM’ın muadillerini yapmamız gerekiyor” demiş, bu ilginç sloganı ile sosyal medyanın biricik gündemi olmuştu.

Google, Facebook, Amazon, Microsoft, Apple şirketlerinin sektördeki gücüne karşı ‘yerli ve milli’ muadilleri yapılmasını amaçladıklarını söyleyen Koç, “Sayın Cumhurbaşkanımız her zaman diyor ya, ‘Dünya beşten büyüktür’ diye, ben de dijital anlamda onun bir benzerini söylüyorum: Dünya GAFAM’dan büyüktür. GAFAM, yani Google, Apple, Facebook, Amazon, Microsoft. Akılda kalması kolay olduğu için böyle kodluyorum. Dünya bunlardan büyüktür. Google, bizim bütün arama sistemlerimizi biliyor. Apple hem bilgisayarımızı hem telefonumuzu biliyor. Biyometrik verilerimizin dışında parmak izlerimizi de aldı. Facebook, kimi sevip sevmediğimizi, ne yiyip ne içtiğimizi bile biliyor. Amazon, nasıl alışveriş yaptığımızı, hangi filmleri izlediğimizi neyi sevip sevmediğimizi biliyor.” diye konuşmuştu.

BABA BAKAN, ABLA BAKAN

2018 yılında Saray’da Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı görevi verilen Ali Taha Koç Koç, 2005 yılında Erkan Mumcu’nun yerine Kültür Bakanı yapılan Atilla Koç’un oğlu. Atilla Koç’un kızı Zehra Zümrüt Selçuk da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olarak görevlendirilmişti. Zehra Zümrüt Selçuk hala bu görevini sürdürüyor.

“Dünya GAFAM’dan büyüktür” sloganının mimarı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç ise 2002 seçimlerinde AKP’den milletvekili seçilen eski Kültür Bakanı Atilla Koç’un oğlu, aktif Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’un ise kardeşi.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam