Ek ödemeleri yapılmayan sağlıkçılardan eylem: Hakkımız olanı istiyoruz

Yapılmayan ek ödemeleri nedeniyle eylem yapan sağlık çalışanları, “Hakkımız olanı istiyoruz” çağrısında bulundu.

Ek ödemeleri yapılmayan sağlıkçılardan eylem: Hakkımız olanı istiyoruz

Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan sağlık emekçileri, çalışma şartları ve kasım ayından bu yana yapılmayan ek ödemelerine dikkat çekmek için alkışlı bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Sağlık çalışanları adına konuşma yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İş yeri temsilcisi Nuran Güngör ve İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Dr. Murat Ekmez, insanca yaşayacak koşullar ve temel ücret istediklerini kaydederek, sağlık çalışanlarının ek ödemelerinin kasım ayından bu yana yapılmadığını bildirdi.

“HAKKIMIZI İSTİYORUZ”

Burada yaptıkları konuşmalarda, pandeminin ilk ortaya çıktığı zamanı hatırlatan Güngör ve Ekmez, “Bize sağlık ordusu dediler ve alkışlattılar. Fakat sağlık ordusunun ekonomisi bozuk, yemekleri kötü” diye konuştu. Sağlık emekçileri bir kez daha, “Hakkımız olanı istiyoruz” çağrısında bulundu.

SES’ten yapılan açıklamada, “Ek ödeme değil, insanca yaşayacak koşullar ve insanca geçinecek temel ücret istiyoruz. Kasım ayı ek ödemelerimiz hala yatırılmadı. Bize hakkınız ödenmez dediler, ödemediler. Bize sağlık ordusu dediler ve alkışlattılar. Fakat sağlık ordusunun ekonomisi bozuk, yemekleri kötü. Kaygılıyız. Hakkımız olanı istiyoruz” denildi.