Elazığ'da 6.8'lik depremin yaşandığı bölgeye AKP ve MHP ortaklı 26 katlı AVM yapılıyor!

6,8 büyüklüğünde meydana gelen, 41 kişinin yaşamını yitirdiği depremin yaşandığı Elazığ'da AKP ve MHP ortaklığında 26 katlı alışveriş merkezi yapılıyor.

Elazığ'da 6.8'lik depremin yaşandığı bölgeye AKP ve MHP ortaklı 26 katlı AVM yapılıyor!

AKP ve MHP yine rant uğruna halkın sağlığını tehlikeye atıyor.

41 kişinin hayatını kaybettiği depremin yaşandığı Elazığ’da, İl Özel İdaresi ile AKP Elazığ İl Yöneticisi Mustafa Tetik ve MHP Elazığ İl Başkanı Semih Işıkver’in ortaklığında 26 katlı AVM yapılıyor.

24 Ocak 2020’de 6,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde 41 kişi yaşamını yitirirken 50 bina yerle bir oldu. Binlerce bina ise ağır hasarlı hale geldi.

Deprem bölgesinde inşaatı süren AKP ve MHP ortaklı Elysium Alışveriş ve Yaşam Kompleksi projesinin 26 katlı olması endişe yaratıyor. 2019 yılında inşaatına başlanan Alışveriş ve Yaşam Kompleksi’nin alanı daha önce Köy Hizmetleri binası olarak hizmet veriyordu. Köy Hizmetleri kapanınca Elazığ İl Özel İdaresine devredildi.

Yüksek binanın yapımına nasıl izin verildiği konusunda bir yetkili, “Projenin imardaki onayı serbest olarak belirtilmiş. Yani yükseklik sınırı yok” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, Elazığ’da yapımına devam edilen 26 katlı AVM için yüksek kat çıkıldığı iddiasıyla inşaat çalışmasının durdurulması talimatını verdiği iddia edildi. Sözcü’nün haberine göre, ancak söz konusu bölgede inşaat kat izni ile ilgili belirli bir sayı olmadığı için inşaat durdurulamadı.