Emekli amirallere elektronik kelepçe

Montrö bildirisi soruşturmasında hakların da adli kontrol şartıyla serbest bırakılan amirallere şehir dışına çıkmamaları için elektronik kelepçe takılmaya başlandı.

Emekli amirallere elektronik kelepçe

Tekkedeki amiral ve Montrö Sözleşmesi tartışmalarının ardından 104 emekli amiralin açıkladığı bildiri hakkında yürütülen soruşturmada emekli amirallerin şehir dışına çıkmalarını engellemek için elektronik kelepçe takılmaya başlandı.

Bildiri altında imzası bulunan 104 amiralden 14’ü hakkında başlatılan soruşturmada 10’u 6 gün Emniyet’te tutulduktan sonra ifadeleri alınan 14 emekli amiral adli kontrolle bırakılmıştı.

Sözcü’deki habere göre Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski Kurmay Başkanı emekli Koramiral Atilla Kezek’e dün Ankara’da elektronik kelepçe takıldı. Antalya’da bulunan emekli amiral Turgay Erdağ’a da kelepçe takılacağı telefonla bildirildi.

Emekli amirallerin avukatlarından Şule Nazlıoğlu Erol alınan elektronik kelepçe kararı hakkında, “Bu insanlar Ergenekon ve Balyoz soruşturmaları döneminde koşa koşa adliyeye gitti. Yıllarını devlet hizmetine vermiş, belli yaşın üzerindeki emekli amirallerin elektronik kelepçe takılması ağırlarına gidiyor. Hepsi bu kararın şaşkınlığı ve üzüntüsünü yaşıyor” açıklamasında bulundu.