Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Emeklilerden Kartal’da eylem: İnsanca bir yaşam talep ediyoruz

Reklam

DİSK’e bağlı Emekliler Sendikası (Emekli-Sen) Kartal Şubesi, Emekliler Haftası dolayısıyla Kartal Meydanı’nda bir basın açıklaması düzenledi.

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Kartal İlçe Örgütü’nün de destek olduğu eylemde Emekli-Sen Kartal Şube Başkanı Ali Söğüt bir basın açıklaması okudu.

Açıklamada, Türkiye’de 4 milyonu aşan sayıda emeklinin ya yeniden çalışmak ya da iş aramak zorunda olduğu belirtilirken Türkiye’nin emekliler arası gelir eşitsizliğinin en yüksek olduğu ülkelerden biri olduğu vurgulandı. Açıklamada, ülkede emekli maaşları arasında en düşük ve en yüksek dilimler arasındaki farkın 7.5 kat olduğuna dikkat çekildi.

Emeklilerin büyük çoğunluğunun yoksulluk ve açlık sınırının altında maaş aldığı hatırlatılan açıklamada, “Emeklilerin %60’ı bankalara borçludur ve bunların yüzde %25’i icralık durumdadır” denildi.

Ülke nüfusunun önemli bir kısmını oluşturan emeklilerin durumunun vahim olduğu kaydedilen açıklamada, “Emeklilerin sayısı büyüktür ama o oranda örgütlülükleri yoktur. Bu nedenle talepleri karşılanmamakta, eylemleri cılız olmaktadır” denilirken emekli örgütlerinin ivedilikle birlikte hareket edeceği örgütlenme araçlarının oluşturulması gerektiğine işaret edildi.

Açıklama “Bu ülkenin emeklileri, bir yandan insanca bir yaşam talebi gerçekleşmesi için mücadelede bulunurken öte yandan da üzerinde yaşadığı topraklarda insanın insanı ezmediği, sömürmediği, barış ve özgürlük içinde yaşam istiyor” ifadeleriyle tamamlandı.

Bu haber en son değiştirildi 3 Temmuz 2021 23:16 23:16

Reklam

Önceki Haberler

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56

TKH: Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı unutmadık…

Türkiye Komünist Hareketi ve TKH Gençliği, 6 Mayıs 1972'de idam edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan…

6 Mayıs 2024 12:49

Barbar İsrail, Refah’ın doğusunu boşaltmaya başladı: Müdahaleye hazırlanıyor

İsrail Devlet Televizyonu KAN son dakika haberi geçti. İsrail Devlet Televizyonu KAN'a göre İsrail ordusu,…

6 Mayıs 2024 11:19

Fransa genelinde liseliler yarın Gazze’ye destek mitingi düzenleyecek

Fransa genelindeki Gazze’ye destek amacıyla düzenlenen protestolar liselere de yayıldı. Ülke genelindeki onlarca lisede yarın…

6 Mayıs 2024 11:06

Cambazın numarası bitmez

"Topluma sunuluş biçimiyle problemin ele alınış çekline bakınca, içinden geçtiğimiz küresel sorunlar ve sıkıntılardan sistem…

6 Mayıs 2024 11:01
Reklam