Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan yetkilere doymuyor: AKP’lilerin görev sürelerini uzatacak

Reklam

AKP’li Milletvekilleri tarafından Meclis’e sunulan önerge ile söz konusu yasa teklifi ile değişiklikler hayata geçerse Erdoğan’a, üç kalkınma idaresinin görev sürelerini beşer yıllık dönemler halinde üç kez uzatma yetkisi veriliyor.

Sigortacılık ile Diğer Bazı Alanlara İlişkin kanunlarda ve bir KHK’de değişikliğe yol açacak yasa teklifi ile Haziran ayında görev süreleri dolacak kişilerin görevlerini uzatma yetkisi Erdoğan’a veriliyor.

15 YIL DAHA GÖREV YAPABİLECEKLER

Birgün’deki habere göre, Kamu yatırımlarına gereksinim olan bölgelere bir plan ve proje kapsamında yönlendirilmesi, bu bölgelerdeki tüm kamu yatırımlarının sorumlu bir muhatap tarafından izlenmesi ve koordine edilmesi amacıyla kurulan idarelerin görev süreleri 8 Haziran 2021’de doluyor.

AKP’li isimler tarafından yönetilen ve ‘iktidarın arka bahçesi’ olarak nitelendirilen idarelerin görev sürelerinin Cumhurbaşkanı tarafından toplam 15 yıl daha uzatılmasına olanak sağlanıyor.

Görev süreleri uzatılacak Doğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (DAP), Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı (KOP) ile Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın (DOKAP) üçü de AKP’liler tarafından yönetiliyor.

NEREDEYSE BÜTÜN YÖNETİCİLER AKP’DEN ADAY OLMUŞ

Görev süresi uzatılacak ve sekiz ili kapsayan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı görevinde de son yerel seçimlerde AKP’den Karaman Belediye Başkan Adayı olan ancak seçilemeyen Mahmut Sami Şahin bulunuyor.

2014 yerel seçimlerinde Meram Belediye Meclis üyesi seçilen Şahin, 2019’a kadar beş yıl süreyle Konya Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği ve Konya Büyükşehir Belediye Meclis Grup Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü.

Erdoğan, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Karaman Belediye Başkan adayı olan ancak seçilemeyen Şahin’i, kalkınma idaresi başkanlığı koltuğuna oturttu. Teklifin TBMM’de kabul edilmesi durumunda görev süresi uzatılacak olan Doğu Karadeniz Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nı da yine bir AKP’li, Hakan Gültekin yönetiyor.

2002 yılında AKP Ardeşen ,lçe kurucuları arasında yer alan Hakan Gültekin, 6,5 yıl AKP Ardeşen İlçe Başkanlığı görevini yürüttü. 2009-2013 yılları arasında AKP Rize İl Başkanlığı’nda İl Teşkilat ve İl Seçim İşleri Başkanlığı görevinde bulundu. 2009-2014 yılları arası Rize İl Genel Meclis Üyeliği ve Rize İl Genel Meclisi Başkanlığı görevinde bulunan Gültekin, 31 Mart 2014 yerel seçimlerde Ardeşen Belediye Başkanı seçildi ve 2019 yerel seçimlerine kadar bu görevde bulundu.

Bir ihale nedeniyle silahlı saldırıya uğrayan, bir arazi nedeniyle de mahkemelik olan Gültekin başkanlığa aday gösterilmedi ancak 24 Ekim 2020’de DOKAP’ın başına getirildi.

Reklam

Önceki Haberler

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36

Okullarda şiddet durmuyor: Ortaokul öğrencisi öğretmenini bıçakladı

Elazığ’da sınav esnasında kopya çekerken yakalanan öğrenci, yanında getirdiği bıçakla öğretmenini yaraladı.

14 Mayıs 2024 20:48

Zonguldak’ta maden ocağında göçük: 1 işçi hayatını kaybetti

Maden ocağında meydana gelen göçükte kalan iki işçiden biri hayatını kaybetti.

14 Mayıs 2024 20:09
Reklam