Reklam
Kategoriler: İç Açı

Erdoğan’dan faiz çıkışı: 1923’te başaramadıkları gibi, 2023’te de başaramayacaklar

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmir’de Deprem Konutları Teslim Töreni’nde konuştu.

Merkez Bankası’nın faiz kararı hakkında konuşan Erdoğan, “Faize halkımızı ezdirmeyeceğiz. Faiz düşecek, ekonomi programından dönmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında CHP’yi hedef alan Erdoğan, “Hep yalan, yanlış iftira ile sizleri oyalama yoluna gitmiştir. Ülkenin ve milletin ihtiyacı eser siyasetidir. Bay Kemal’in, CHP’nin ortaklarına bakın notunuzu öyle verin” diye belirtti.

Merkez Bankası’nın döviz rezervinin 127 milyar dolar olduğunu söyleyen Erdoğan, “Bu politikayı tersine çevirmek için küresel tetikçilerden medyaya kadar ellerindeki tüm silahları devreye soktular. Türkiye’nin önünü kesmek için atılan her adımın bir bedeli var. Birileri bu bedeli bir süre öder ama sonra dönüp kendi işine bakar. Bizim mandacı iktisatçılar ve siyasetçiler de kabak gibi ortada kalır” açıklamasında bulundu.

Erdoğan, bu iktisatçıların ve siyasilerin “Türkiye’nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalıştığını” iddia etti.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Rahmetli Menderes’le birlikte İzmir İktisat Kongresi’nde alınan kararlar yeniden hayata geçirilmeye başlandı. 1960’tan itibaren ülkemize musallat olan her darbe , her muhtıra her vesayet düzeni demokrasimizle birlikte ekonomik bağımsızlığımızı da örseledi.”

“Bugünlerde CHP ekibi ülke yandı bitti diye ortalığı birbirine katıyor. CHP’nin iktidarda olduğu dönemde gecelik yüzde 7 bin 500’leri bulan faizleri gördük mü? Bunun altından kim kalkar? Bu ülke onların döneminde işsizliğin can yaktığı, başbakanlığın önüne yazar kasa fırlatıldığı sıkıntılı günleri yaşadı mı? Bunları 18 yaş altı grup bilmez.”

“Bu ülke, onların döneminde bankaların içlerinin boşaltılarak milletin cebinden 100 milyarlarca doların çalındığı ihanetler gördü. Biz onlardan böyle bir Türkiye devraldık. Ülkemizde başlattığımız büyük demokrasi ve kalkınma devrimiyle hem 1920’de meclis açıldığında, hem 1923’te İzmir İktisat Kongresi toplandığında ortaya konan ruhu yeniden dirilttik.”

“Ellerinden gelen her şeyi yaptılar. Biz tüm bu süreçte verdiğimiz mücadelede her şeyi çalıştık, çabaladık ama bir şeyi hiç aklımızdan çıkarmadık. Demokraside, özgürlüklerde, sanayide, ticarette, diplomaside, güvenlikte hayata geçirdiğimiz atılımları ekonomide de gerçekleştirerek milletimizin refahını artıramazsak kazanımlarımızı kalıcı kılamazdık.”

“Ülkemizdeki mandacı iktisatçılar ve mandacı siyasetçiler, Türkiye’nin en büyük ekonomik kurtuluş mücadelesini tam tersi göstermeye çalışıyorlar.”

“Merkez Bankasının döviz rezervi neydi biliyor musunuz? 27,5 milyar dolar. Şimdi 127 milyar dolar. Nereden, nereye.”

“Bu faizler düşecek, düşecek! Biz yüksek faize halkımızı da, çiftçimizi de ezdirmeyeceğiz.”

“Türkiye’nin önünü kesmek için atılan her adımın bir bedeli var. Birileri bu bedeli bir süre öder ama sonra dönüp kendi işine bakar. Bizim mandacı iktisatçılar ve siyasetçiler de kabak gibi ortada kalır.”

“1923’te başaramadıkları gibi, 2023’te de başaramayacaklar.”

“Bay Kemal, mandacı siyasetçi! Kimlerle yürüyor? Terör örgütünün yandaşlarıyla yürüyor. Hanım kardeşlerim, genç kardeşlerim, bu terör örgütlerine prim verir mi?”

Bu haber en son değiştirildi 26 Kasım 2021 21:07 21:07

Reklam

Önceki Haberler

Sinan Ateş’in eşi açıkladı: Darbe komisyonuna isim listesi verdi

Ayşe Ateş, eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in resmi görevi olmadan darbe komisyonuna isim listesi…

13 Mayıs 2024 17:14

Bir ilde daha ekmeğe zam

Edirne merkezde 7,5 liradan satılan 210 gram ekmek, gelen zamla 10 lira oldu.

13 Mayıs 2024 17:10

İBB Meclisi’nde Deniz Gezmiş tartışması

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Mayıs ayı olağan meclis toplantılarının ilk oturumu Meclis 1. Başkanvekili Nuri…

13 Mayıs 2024 17:05

AKP’li Kurtulmuş’un ‘yeni anayasa’ turu sürüyor: Sırada MHP var

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa' çalışmaları kapsamında başlattığı ziyaretleri sürdürüyor. Daha önce CHP, İYİ…

13 Mayıs 2024 16:37

Soma davasının avukatı Can Atalay: İnadımız ve kararlılığımız azalmayacak

Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Can Atalay, 10 sene önce yaşanan ve Soma'da 301 madencinin hayatını…

13 Mayıs 2024 16:04

Mahkeme kaçak yapı sahiplerinin başvurusunu reddetti

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Üsküdar’daki kaçak kafe sahiplerinin İBB’nin gerçekleştirdiği yıkıma karşı açtıkları 4 davayı…

13 Mayıs 2024 15:56
Reklam