Reklam
Kategoriler: Gündem

Erdoğan’dan Kabil Havaalanı açıklaması

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bosna-Hersek ve Karadağ’ya yapacağı ziyaterlerin öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Erdoğan burada Taliban’la görüşmeler de dahil farklı konulara değindi.

Açıklamasını “Bosna Hersek çok kültürlü yapısıyla güvenlik, istikrar ve kalkınmasına büyük önem verdiğimiz Balkan coğrafyasının kilit bir ülkesidir” diye açan Erdoğan, Bosna Hersek’le işbirliğini daha da ilerletebilmek için birlikte atabilecekleri adımları da görüşme fırsatını bulacağını söyledi.

ASKERLERİN TAHLİYESİ

Afganistan’da görev yapan TSK personelinin tahliyesinin devam ettiğini kaydeden Erdoğan, “tahliyeleri en kısa zamanda tamamlayacağız” dedi.

Erdoğan, “Biliyorsunuz büyükelçiliğimizi Kabil Havalimanı’nın içindeki askeri bölüme taşıdık. Bizim büyükelçiliğimiz bu tür faaliyetlerini sürdürüyor” ifadesini kullandı.

TALİBAN’LA GÖRÜŞMELER

“Kimlerin nasıl, ne tür eleştiriler yaptığını bilemem. Herkes istediği eleştiriyi yapabilir” diyen Erdoğan, “Bizim de kiminle nerede, ne zaman, ne gibi görüşmeler yapacağımız için kimseden izin almak gibi bir lüksümüz de yoktur”  dedi.

Taliban’la yaptıkları görüşmeye ilişkin “3,5 saat süren görüşmeyi büyükelçiliğimiz nezaretinde orada arkadaşlarımız sürdürdü. Ondan sonraki süreçte de gerekirse burada yine bu tür görüşmeleri yapma fırsatımız olacak” ifadesini kullanan Erdoğan şöyle devam etti:

“Bu tür görüşmelerle süreci bir defa sağlıklı yürütmenin gayreti içindeyiz. Onların beklentileri nedir, bizim beklentimiz nedir, bütün bunları görüşerek yapacaksınız. Görüşmeden bu tür şeyleri yapmak mümkün değil. Bu bakımdan da diplomasi diyorsanız, bu insanlara şunu da söylemek lazım. İşte diplomasi budur. Bunu da birinci derecede Dışişleri, Dışişleri’nin temsilcileri, siyasiler yürütür. Şu anda yaptığımız budur. Şu anda arkadaşlarımız bunu kararlılıkla. sürdürmektedir.”

KABİL HAVALİMANI

Daha öncede havalimanı işletmesi için talip olduklarını defalarca dile getiren Erdoğan “Taliban’ın Kabil Havalimanı’nın işletilmesi noktasında teklifleri var, bize. Bu konuda şu anda henüz verilmiş bir kararımız yok” dedi.

‘Taliban, Kabil Havalimanı’nı işletmek için Türkiye’den destek istedi’ iddiası

‘Herkes Afganistan’ı terk ederken biz Afganistan’ı terk etmedik’

Afganistan’dan gelen göçe de değinen Erdoğan, “Yalan terörü estiriliyor” diyerek şunları  kaydetti:

“Şu anda İçişleri Bakanlığının kayıtlarında kayıtlı, kayıtsız, Afganistan’dan mevcut göçmen sayısı 300 bin. Bizler göç olayında çok hassasız. İran sınırından Irak ve Suriye sınırına kadar neredeyse her yeri duvarlarla örüyoruz. [Almanya’nın] Türkiye’yle çalışma tespiti, geç alınmış bir karar. Herkes Afganistan’ı terk ederken biz Afganistan’ı terk etmedik.

DÖVİZ REZERVİ 115 MİLYAR DOLARI BULACAK

Merkez Bankası’nın döviz rezervi öngörüsüne de değinen Erdoğan, “Bu yıl sonu itibariyle Merkez Bankası’nın döviz rezervi 115 milyar doları bulacak.” dedi.

Bu haber en son değiştirildi 27 Ağustos 2021 11:45 11:45

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam