Reklam
Kategoriler: Gündem

Erdoğan’ın ‘ücretli aşı’ söylemi Almanya’da gündem oldu: Alay konusu olduk bizi daha fazla rencide etmeyin

Reklam

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’da aşınım ücretli olduğuna ait açıklamalarına Alman kamuoyunda tepkiler gelmeye devam ediyor.

Erdoğan’ın AKP Sakarya Genişletilmiş İl Danışma Toplantısı’nda “Bugün Avrupa’nın en gelişmiş ülkeleri dahi bu aşıları ücretle yapıyorlar. Bugün İngiltere 100, 150 sterlinle aşı yapıyor. Bizse ücretsiz aşı yapıyoruz. Aramızdaki fark bu. Almanya’ya gidiyorsun bakıyorsun 100, 150 avro. Ama bizde böyle bir şey yok” şeklinde yaptığı konuşmaya Almanya’dan tepkiler geldi.

Erdoğan’ın Almanya’da aşı ücretinin 100, 150 Avro olduğuna ilişkin yaptığı açıklamaya, CHP Bavyera Münih Birliği’nden, “Alman kamuoyunda alay konusu olduk. Bizi daha fazla rencide etmeyin” şeklinde bir yanıt geldi.

“ALAY KONUSU OLDUK”

CHP Bavyera Münih Birliği tarafından, “Almanya’da aşı ücretsizdir” denilerek yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Almanya’da aşının 100-150 avroya yapıldığına ilişkin açıklamaları, Alman kamuoyunda ne yazık ki alay konusu olmuştur. Almanya’da aşı ücretleri federal hükümet tarafından karşılanır. Aşı merkezlerinin masraflarını ise federal hükümet ve eyalet hükümetleri birlikte karşılar.”

“HERHANGİ BİRİ ARANSA, BU GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞÜLMEZDİ”

Açıklamada ayrıca, şunlar kaydedildi:

“Türkiye Cumhurbaşkanının, 3,5 milyon Türk kökenli insanımızın yaşadığı Almanya’daki bu basit uygulamayı bile teyit edememesi, hükümetin halktan ve özellikle de gurbetçilerin sorunlarından ne kadar kopuk olduğunun bir işaretidir.

Almanya’da büyükelçilik, çok sayıda başkonsolosluk, yüzlerce sivil toplum örgütü bulunmaktadır. Bunlardan herhangi birine danışılsa, en azından 3,5 milyon insanımızdan herhangi biri aransa, bu konuda net bilgi alınabilir ve bu gülünç duruma düşülmezdi.

Kurumlar arasındaki koordinasyon eksikliğini de gözler önüne seren bu durum karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi Bavyera Münih Birliği olarak üzüntü duyuyoruz. Devletimizin kurumlarının, ısrarla doğru olmayan açıklamalar yapması bizi rencide etmektedir.

Reklam

Önceki Haberler

MHP’den Sinan Ateş haberlerine sert tepki: Ülkü Ocakları idealist kuşaklar yetiştiren güzide bir müessese

MHP'nin genel başkan yardımcıları Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter, partilerinin Sinan Ateş cinayetiyle bağlantısına…

10 Mayıs 2024 16:42

Okullarda kuran kursu uygulamasına hız kesmeden devam ediyorlar

İzmir’in Buca ilçesindeki bir okulda temmuz ayı itibarıyla okulun din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni…

10 Mayıs 2024 16:36

İspanya’da 50 üniversite İsrail ile ilişkilerini kesti

İspanya'da bulunan 50 üniversite öğrencilerin eylemleri sonrası İsrail ile ilişkilerini kestiğini duyurdu

10 Mayıs 2024 15:42

Erdoğan’dan ’emniyet operasyonu’ sonrası ilk açıklama

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde gerçekleşen operasyon sonrası ''Ülkenin selameti yerine belli zümrenin…

10 Mayıs 2024 15:36

Liberallerin umudu duvara tosladı: Maaşlar eridi, sendikalar greve çıkıyor

Arjantin'de sendikalar aşırı sağcı başkan Milei'ye karşı birkez daha greve çıktı.

10 Mayıs 2024 14:05

Sabah Haber Koordinatörü’nden ‘Emniyet’ iddiası: Erdoğan’a kumpas kuruluyor

Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Abdurrahman Şimşek, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü'nde görevlerinden uzaklaştırılan üst düzey isimlerin…

10 Mayıs 2024 13:58
Reklam