Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Evden çalışmayı en çok sermaye sevdi

Reklam

HABER MERKEZİ

Pandemi nedeni ile evden çalışmaya istemeyerek geçen patronlar, evden çalışmanın “kârlı” yanlarını keşfedince bunu sürekli hale getirmek için düğmeye bastılar.

Bugün salgın koşullarında tercih edilen bu çalışma biçimini sürekli hale getirmek için harekete geçenlerden biri de Akbank oldu. Uzaktan çalışmadan farklı olarak eve mahkûm olan sosyal ilişkileri bütünü ile yok olan emekçileri zorlu günler bekliyor.

Pandemi sürecinde evden çalışanlarına uzun süre yemek çeki vermediği konuşulan Akbank’ın Genel Müdürü Hakan Binbaşgil evden çalışmanın koşulları ile ilgili de net bilgi vermedi. Binbaşgil şunları ifade etti:

“Bankacılığı kalıplarından çıkardığımız gibi çalışma hayatını da kalıplardan çıkaran bir modeli benimsedik. Yeni çalışma düzenimizle artık her yer Akbank. Bu yeni çalışma düzeni bankamıza yeni açılımlar da getirecek. Farklılaşacak hizmet kalitesi, verimlilik ve çeviklik düzeyi ile bankamızın müşteri kazanım ve büyüme hızı daha da artacak. Geleceğin çalışma modelini Akbank’ta bugünden uygulamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Güçlü teknolojik altyapımız ve nitelikli çalışanlarımız sayesinde bankamızın hizmet kalitesi, işlem adetleri, verimlilik seviyesi ve çalışan bağlılığında önemli artışlar yaşandı.

Bu yeni yaklaşımımız kapsamında değişik zaman dilimlerinde veya yarı zamanlı çalışmayı tercih edenler gibi farklı kitlelere erişme imkânını da bulacağız. Bu yaklaşımımızın istihdam yaratmada da ülkemizde yeni açılımlara öncülük edeceğine inanıyorum.”

Emekçilere artan bu kârların nasıl döndüğünün bilgisi ise yok.

Sürekli işten çıkarılma korkusu yaşayan banka çalışanlarını önümüzdeki süreçte yeni “esnek” çalışma modelleri bekliyor ve bu çalışmanın hangi hak kayıplarına yol açacağı merak ediliyor.

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam