Reklam
Kategoriler: İç Açı

‘FETÖ’den beraat eden baklavacılar Bakanlığa tazminat davası açtı

Reklam

FETÖ’den beraat kararı alan Seyidoğlu Baklavaları’nın sahipleri, Bakanlığa tazminat davası açtı.

FETÖ soruşturması kapsamında haklarında dava açılan ve yapılan yargılama sonunda beraatlarına karar verilen ünlü baklava markası Seyidoğlu’nun sahipleri Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu, Hazine ve Maliye Bakanlığı’na tazminat davası açtı.

Mustafa Seyitoğlu ve Serdar Seyitoğlu, 30 Ağustos 2016’da gözaltı alınarak “anayasayı ihlal ve örgüt üyeliği” suçlamalarından yargılanmış ve haklarında somut delil elde edilemediğinden 2019 yılında beraat kararı verilmişti.

DÖRTTE ÜÇ KÜÇÜLDÜLER

Cumhuriyet’ten Esra Ulus’un haberine göre, beraat kararı kesinleşen iki isim, uğradıkları maddi ve manevi zararın giderilmesi için ayrı ayrı tazminat davası açtı. Dilekçelerinde soruşturmanın başladığı 2016 yılında firmanın maddi olarak değerinin 50 milyon TL olduğunu belirten Serdar Seyitoğlu ile Mustafa Seyitoğlu, firmalarının yüzde 80 oranında küçüldüğünü ifade ettiler. Verilen bilgide bayilerinin anlaşmaları iptal ettiği ve fabrikalarında çalışan emekçilerin dörtte üçünün işine ekonomik zorluk nedeniyle son verildiği vurgulandı. Firmanın fiili olarak çalıştığı ancak açılan dava nedeniyle gerçekte batık durumda olduğu da belirten ikili, şöyle konuştu:

“Hain terör örgütüyle anılmak, hain terör örgütü mensubu olarak tanıtılmak ve bu suçla tutuklanmak son derece ağır bir yüktür.”

TİCARİ İTİBAR

Serdar Seyitoğlu ile Mustafa Seyitoğlu’nun, sembolik olarak 1000 TL maddi, 500 bin TL manevi tazminat talep edilen edilen dava dilekçesinde şu ifadelere yer verildi: “Üç kuşaktır baklavacılık yapan, ülke çapında tanınan bir marka zarara uğratılmış, marka değeri düşmüştür. Tutuklulukta geçen sürede ailemiz geçim zorluğuna düşmüştür ve çaresiz bırakılmış, çocuklara babalarının yokluğu ile ilgili yalanlar söylenmiştir. Şahsi ve ticari itibarımız sarsılmıştır.”

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin ardından FETÖ’ye mensup oldukları iddiasıyla 784 şirket, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilmişti.

TMSF Başkanı Muhiddin Gülal’ın kısa süre önce kamuoyuna yaptığı açıklamaya göre kayyımlar tarafından yönetilen şirketlerin aktif büyüklüğü 42.3 milyar liradan 70.3 milyar liraya ulaştı. 40 bin 61 kişi çalışan şirketlerin cirosu 37.2 milyar lira. Davalar tamamlandıkça şirketler ya iade ediliyor ya da satılıyor.

Bu haber en son değiştirildi 27 Haziran 2021 22:18 22:18

Reklam

Önceki Haberler

THY’de yönetim kurulu üyelerinin huzur hakkı 80 bin TL oldu

THY’nin 21 Mayıs 2025 tarihli Olağan Genel Kurul Toplantısı’nda yönetim kurulunda değişikliğe gidilerken yönetim kurulu…

23 Mayıs 2025 17:21

İBB soruşturmasında yandaş medyaya gönderilen bilgi notunu AKP’li trol hazırlamış

İBB soruşturmaları kapsamında tutuklanan Taner Çetin’le ilgili iktidar medyasına servis edilen bilgi notunun, AKP’li bir…

23 Mayıs 2025 17:13

Devlet Bahçeli’den Erdoğan’a: Yolundan cayma hakkı yoktur

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Benim tekrar aday olma derdim yok" açıklamasına…

23 Mayıs 2025 16:19

Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu’na hapis cezası

Oyuncu Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu, yalan beyan suçlamasıyla yargılandığı davada hapis cezası aldı. Ergenç’e…

23 Mayıs 2025 15:46

Kınık ailesi yine adaleti parayla satın almaya çalıştı

Kınık ailesi, 26 Mayıs'taki duruşma öncesi Zehra Kınık'ın neden olduğu kaza sonucu ölen Batın Barlasçeki’nin…

23 Mayıs 2025 15:27

DEM Parti sözcüsü Doğan’dan dikkat çeken açıklama: Türkiye’nin yeni bir anayasaya ihtiyacı var

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın anayasa çıkışını değerlendiren ve yeni anayasa tartışmalarına değinen DEM Parti Sözcüsü Ayşegül…

23 Mayıs 2025 14:31
Reklam