Fitch'ten Türkiye’ye faiz indirimi uyarısı

Uluslararası kredi derecelendirme kurulu Fitch, faiz indirimine dönük bir para politikasının benimsenmesi halinde Türkiye'nin kredi notunun düşebileceği uyarısını yaptı.

Fitch'ten Türkiye’ye faiz indirimi uyarısı

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile değişen Merkez Bankası başkanlığı ve faiz politikaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Fitch, Türkiye’ye karşı uyarılarda bulundu.

Erdoğan tarafından yapılan görev değişikliğinin Merkez Bankası’nın güvenirliğine zarar verdiğini belirtti.

Faiz indirimi yönündeki politikaların Türkiye’nin kredi notu üzerindeki etkisine de değinen kuruluş, “kredi notunu gözden geçirmemize neden olabilecek bir şey, bu kesin” diyerek faiz indirimi politikasına karşı tavrını da belirtti.

Temel tehlikenin ise yurt içi hane ve iş yerlerinin yanı sıra tasarruf sahiplerinin TL’nin sert değer kayıpları yaşayacağını düşünüyor olması olduğunu kaydeden yetkili, “Aslen baktığımız şey piyasasının o anki tepkisi ve bu hareketin ödemeler dengesi alanında baskının ne kadar artmasına yol açacağı olur” dedi.

Öte yandan Fitch, geçen hafta Türkiye’nin kredi notunu ‘BB-‘ olarak teyit ederken, kredi notu görünümünü ‘negatif’ten ‘durağan’a çevirmişti.