Gericilerin tekel bayilerine baskı ve tehditleri arttı

Dinci grupların "tebliğ" adı altında tekel bayilerine ziyaretleri ve "ayet"li mektupları arttı.

Gericilerin tekel bayilerine baskı ve tehditleri arttı

Tekel bayilerine yönelik dinci gerici grupların “tebliğ” adı altındaki taciz ziyaretlerinin son dönemde artış kaydettiği belirtiliyor.

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, bayilerden konuyla ilgili kendilerine ulaşan bir görüntüyü sosyal medya hesabından paylaştı.

Görüntüde tekel bayisine gelen sarıklı ve cübbeli şahsın “Ayet okuyup gideceğim, siyaset yapmıyorum” dediği, bayi işletmecisinin ise şahsın konuşmasına izin vermeden, “Çocuklara tecavüz edilen Ensar vakfı falan var. Oralara gidip okusanız bu duaları daha hayır işlersiniz” diyerek gönderdiği görülüyor.

Özgür Aybaş,  aynı grupların dükkanlara “cami” adresli ve  “Sarhoş eden her madde haramdır”, “İçki alan, satan, özendirenlere lanet edilmiştir”, “İçkiden sakınınız, içki kötülüklerin anası ve anahtarıdır” ifadeleri yazılı mektuplar gönderdiğini de belirtip “Cami imamları tekel bayilerine mektup gönderiyor ‘lanetlisiniz’ diye. Tüm illerden imamlara görev verilmiş, düğmeye bastılar. Şeriatın önündeki tek engeliz” ifadelerini kullandı.