Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Hak kayıplarına uğrayan aile hekimleri Tıp Bayramı’nda ‘karalara büründü’

Reklam

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Başkanı Dr. Gürsel Özer, 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihine gönderme yaparak bu yıl ‘mücadele ruhuyla örtüşen’ bir bayram kutladıklarını söyledi. Dr. Özer Covid-19 nedeniyle verdikleri mücadeleyi vurgulayarak “Tek isteğimiz yıllar içinde süregelen hak ediş kayıplarımızın yerine konması” dedi.

“Biz pandemi sürecinde çok şey yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” diyen Dr. Özer sözlerini şöyle sürdürü: “Pandemi mücadelesinde bizler herhangi bir ek ödeme istemedik, istemiyoruz da. Bizim tek isteğimiz var, yıllar içinde süregelen hak ediş kayıplarımızın yerine konması. Bu hak ediş kayıplarımız yerine konuluncaya kadar da siyah formalarımızla hizmet vermeye, işimizin gereğini en iyi şekilde yapmaya devam edeceğiz.”

Dr. Özer, 14 Mart 1919’da yaşananları hatırlatrak şunları söyledi: “İşgal yıllarında, 14 Mart 1919’da işgal orduları Türkiye’nin tek tıp fakültesi olan binaya girdiler ve fakülteden öğrencileri çıkarmaya çalıştılar. Tıp öğrencilerinin üstünden üniformaları alındı, geceliklerle ders yaptılar. Tıp öğrencileri, tıp fakültesinin 14 Mart 1827 yılında kurulmasını gerekçe göstererek işgal kuvvetlerinden toplanabilmek için izin istediler, üç öğrenciden fazlası bir araya gelemiyordu. Onları yanılttılar ve bir araya gelerek büyük bir salonda toplanıp işgali protesto gösterisine dönüştürdüler. Bir mücadelenin başlangıcının kıvılcımlarından biri de bu olaydı. Bugüne baktığımızda ise şu anda bütün dünya pandemi ile savaşıyor. Bu seneki Tıp Bayramı da bence işte o mücadele ruhu ile örtüşüyor.”

Bu sefer işgal orduları değil, görünmeyen bir mikroorganizma ile savaştıklarını ifade eden Dr. Özer, salgın boyunca Aile Sağlığı Merkezleri (ASM) üzerindeki yükü şöyle anlattı: “Bu yıl tıp bayramının, bu mücadele, azmin ve kararlılığın devamı anlamında çok daha değerli olduğunu düşünüyorum. Pandemide ASM’ler olarak bizler de yeni uygulamalar yaptık. Örneğin okul aşılamaları eskiden üç yıl boyunca okullarda yapılıyordu. Bu yıl biz, üstelik bu üç seneyi bir yıla sığdırmaya çalışarak, okul aşılamalarını ASM’lerimizde gerçekleştirdik. Ayrıca salgınla beraber erişkin aşılamaları da ön plana çıktı. Örneğin zatürre aşısı, ASM’lerde inanılmaz yığılmalara neden oldu. Hastanelerde polikliniklerin kapandığı dönemlerde, muayeneler de bir dönem ASM’lerimize yansıdı. Özellikle pandeminin ilk dönemlerinde, 14 gün süreyle hastaların telefonla aranması ile sahadaki vaka takibi işini de ASM çalışanları olarak bizler yürüttük. Yine ilk dönemlerde hastalık bilinmiyordu, insanlar çok endişeli ve tedirgindi; bize gelip neler yapması gerektiğini sordu sürekli.”

Bu haber en son değiştirildi 14 Mart 2021 22:04 22:04

Reklam

Önceki Haberler

Kılıçdaroğlu hakim karşısına çıkıyor

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şikâyetiyle 11 yıl 8 ay hapis…

22 Kasım 2024 14:20

Abdullah Gül’ün eski basın danışmanı yargılandığı ‘Ak trol’ davasından beraat etti

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eski basın danışmanı Ahmet Sever, Mustafa Varank’ın açtığı 'Ak trol' davasından…

22 Kasım 2024 14:16

Hakkında soruşturma başlatılan Fatih Altaylı’dan ilk açıklama

"Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Fatih Altaylı, "Olağan ve alışık…

22 Kasım 2024 14:07

Miyase İlknur: Dubai’de tanıdığım birine altın kaçakçılığını sordum ‘tahmin edemezsin’ dedi

MHP’li vekillerin altın kaçakçılığı ve kara para iddiaları siyaseti karıştırdı. Bahçeli’nin tavrı, Dubai bağlantıları ve…

22 Kasım 2024 14:03

Yenidoğan çetesi davası: Ambulans şoförü Gıyasettin Özdemir’den itiraf

İstanbul’da bebekleri kendilerinin anlaşmalı olduğu hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmali davranışlarda bulunarak…

22 Kasım 2024 13:28

‘Yetkisiz çakar’ düzenlemesi yasalaştı

TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilen kanunla, yetkisiz çakar kullanımında para cezası artırılacak ve ilk kez…

22 Kasım 2024 12:12
Reklam