Reklam
Kategoriler: İç Açı

Hatipoğlu’nun rektör olduğu üniversitede ‘adrese teslim kadro’ şüphesi

Reklam

İlahiyat profesörü Nihat Hatipoğlu’nun rektör olduğu Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’de kadrolu personel ilanına KPSS’den en düşük puanı alan adayın işe alındığının ortaya çıkmasının ardından, ‘adrese teslim kadro’ olduğu iddia edilen iki ilan daha iptal edildi.

Kadroların akademik şartların “kişiye özel” hazırlandığı için iptal edildiği öne sürüldü. İlan iptal edilmeseydi, sağlık hizmetlerine beden eğitimi mezunu alınacaktı.

Cumhuriyet’in haberine göre, üniversite 30 Aralık 2020 tarihinde, öğretim ve araştırma görevlisi kadrosu için toplam 43 ilan duyuruldu. Alınacak akademisyen şartlarının çoğunda tezli yüksek lisans ve doktora yapmış olmanın yeterli olacağı kaydedildi.

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda öğretim görevlisi olarak çalışacak kişide aranan şartlar arasında “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği mezunu olmak”, “Beden Eğitimi ve Spor alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak”, “Alanında 10 yıl deneyimi olmak” dikkat çekti. Tıp fakültesinde profesör olarak görev yapacak kişide ise “Endokrinoloji yan dal uzmanı olup ilgili alanda doçentliğini almış olmak” şartları adrese teslim kadro olduğu iddia edildi.

Üniversite, önceki gün Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda ders verecek öğretim görevlisi ve tıp fakültesinde ders verecek profesör ilanını iptal ettiğini duyurdu. Son başvuru tarihi 13 Ocak olan ilanların neden iptal edildiği açıklanmadı.

İNCELEME BAŞLATILMIŞTI

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde “adrese teslim” kadro iddiası gündeme gelmişti. 13 kişinin başvurduğu üniversitenin basın bürosunda çalışacak eleman kadrosuna KPSS’den en düşük puan alan M.K. alınmıştı. Üniversiteden konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Basında yer alan iddialara yönelik gerekli inceleme başlatılmıştır” denilmişti.

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam