İstanbul Barosu seçimlerinde sonuçlar belli oldu

7 adayın yarıştığı İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi tamamlandı. Başkanlığı yeniden Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu'nun adayı Mehmet Durakoğlu kazandı.

İstanbul Barosu seçimlerinde sonuçlar belli oldu

İstanbul Barosu’nun yeni yönetimini belirlemek için bugün seçim yapıldı. 7 adayın yarıştığı seçim için oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

52 bin 49 seçmenin kayıtlı olduğu İstanbul Barosu Başkanlık seçimleri için kurulan 131 sandık tek tek açıldı.

İstanbul Barosu Başkanlığı seçimi için 7 adayın yarıştığı seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’nun adayı olan Mehmet Durakoğlu kazandı.

Önce İlke Yükseliş Hareketi Adayı Hasan Kılıç’ın 6107 oyla ikinci, Avukat Hakları Grubu Adayı Gökhan Ahi’nin 5994 oyla üçüncü olduğu seçimde Çağdaş Avukat Grubu Adayı Ata Yazıcıoğulları ise 1687 oy aldı.

Mehmet Durakoğlu, sonuçlara ilişkin konuşmasında, “Bu çok değerli bir zafer. Ama üzerinde özellikle konuşulması gereken bir zafer. Genç meslektaşlarımızla ilgili oluşan çok büyük dertler var ve bu dertlere ilişkin eksikliğimizin olduğu ortaya çıkmış durumda. Bunu itiraf etmeden hiçbir yol alamayız.” derken “Şimdi, bize düşen görevler var. Bunları mutlaka yerine getirmek zorundayız. Önümüzdeki bir yıl içerisinde mutlaka daha başarılı olmalıyız ve buradan çıkışın formülü olarak İstanbul Barosu aranmalı. Bunu sağlamaya çalışacağız” diye konuştu.