Reklam
Kategoriler: İç Açı

İyi Parti’den istifa eden Ümit Özdağ’ın partisinin ismi hazır

Reklam

İyi Parti’den istifa eden İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, partisinin isminin hazır olduğu, logo ve kurucular üzerinde çalıştıklarını söyledi.

Ümit Özdağ, dün gerçekleştirdiği basın toplantısında partisinden istifa ettiğini açıkladı. Uzun süredir partide yaşanan gerginlikler nedeniyle başlayan tartışmaların ardından Özdağ’ın yeni parti kuracağı söylentileri de gündeme gelmiş Özdağ yalanlamamıştı. İstifasının ardından Özdağ ile iletişime geçen Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, birinci ağızdan partinin isminin hazır olduğu bilgisini aldığını aktardı.

Selvi’ye konuşan Özdağ, “Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak. Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” dedi.

Selvi, yazısında şunları kaydetti:

“Muharrem İnce partisini 23 Nisan ya da olmazsa 19 Mayıs’a yetiştirmeye çalışıyor ama Ümit Özdağ, partiyi daha erken kuracak gibi. Zaten Adana milletvekili İsmail Koncuk partinin kuruluş hazırlıklarını bir noktaya kadar getirdi. Ümit Özdağ’la  İyi Parti’den istifasını açıkladığı basın toplantısından sonra konuştum.

PARTİNİN İSMİ HAZIR

“Partinin ismi hazır. Logo ve kurucular üzerinde ise çalışıyoruz” dedi. Partinin kuruluşunda yer almasını istediği bazı isimlerle zaten görüşmelere başlamış. İsim konusunda bir ipucu vermesini istedim. Yanaşmadı. Ama partinin isminin başında ya da ortasında mutlaka “milliyetçi” ibaresinin bulunacağını daha önce söylemişti.

“Bütün milliyetçileri çatısı altında toplayacak, Atatürk çizgisinde, milliyetçi bir parti olacak” dedi. “Birinci Meclis’in ruhunu ve politik tavrını temsil edecek, kucaklayıcı bir parti olacak” diye ilave etti.

Meclis’te şu anda temsil edilen parti sayısı 12. Muharrem İnce ve Ümit Özdağ’ın kuracağı parti ile bu sayı 14’e çıkacak.”

Reklam

Önceki Haberler

Diyanet’in araç filosu göreni şaşkına çeviriyor

Kiralık Audi A8 ile gündeme gelen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın filosundaki araç sayısı açığa çıktı. Lüks…

1 Mayıs 2024 10:46

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçileri alanlarda

Kılçer mesajında "Gerici istibdat rejiminin yasaklamalarına rağmen bu ülkenin emekçilerinin, devrimcilerinin alanlarda olduğunu söyledi.

1 Mayıs 2024 10:42

İYİ-SEN Genel Başkanı Hasan Kırlangıç Saraçhane’den seslendi

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) Genel Başkanı Hasan Kırlangıç, Saraçhane Meydanı'ndan bir video mesaj…

1 Mayıs 2024 09:56

İstanbul’da 1 Mayıs | Emekçiler Saraçhane’de toplanmaya başladı

AKP iktidarının AYM kararını tanımayıp Taksim'i yasaklamasına rağmen, İstanbullu emekçiler 1 Mayıs için Saraçhane Meydanı'nda…

1 Mayıs 2024 08:37

TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek Saraçhane’den seslendi

Tekerek, İstanbullu emekçileri 1 Mayıs'ta alanlarda olmaya davet etti.

1 Mayıs 2024 08:03

Nazım Yoldaş’tan 1 Mayıs mesajı

"Ben şuna kaniyim ki Türkiye işçi sınıfı yalnız kendi sınıfî menfaatleri için değil fakat Türkiye…

1 Mayıs 2024 07:54
Reklam