Reklam
Kategoriler: Yaşam

Kağıt toplamanın cezası: 17 yıla kadar hapis

Reklam

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü, Ümraniye Belediye Başkanlığı Temizlik İşleri Müdürlüğü ve 27 kişi ‘müşteki’ sıfatıyla yer aldı.
İddianamede Ümraniye, Esentkent Mahallesi Kasosan Sanayi Sitesi yanında herhangi bir izin ve ruhsat almadan hurdacılık faaliyeti gösteren 75 adresin belediye ekiplerince tespit edildiği belirtildi.
Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Ruhsat Denetim Müdürlüğü ve Ümraniye Belediyesi personelleri ile İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan polislerin söz konusu adreslere 4 Ekim 2021’de denetim için gittikleri anlatıldı.

İddiaya göre, ilgili personellerin denetim yaptıkları sırada A.K, KA  MK ve kimlikleri tespit edilemeyen bu nedenle dosyaları ayrılan faili meçhul şüphelilerin söz konusu adreste bulunan kağıt ve hurda malzemeleri yakarak yangın çıkardıkları belirtildi.

Şüphelilerin yangını söndürmeye çalışan kolluk kuvvetlilerine engel olmak için müştekilere taş attığı da kaydedilen iddianamede müştekilerin yaralanmasına neden oldukları ifade edildi.

İddianamede şüpheliler hakkında, “Birden fazla kişi ile birlikte silah kullanarak görevi yaptırmamak için direnme”, “Yangın çıkararak genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması” ve “Yakarak kamu malına zarar verme” suçlarından 3 yıl 6’şar aydan 17’şer yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi. Tutuklu şüpheliler önümüzdeki günlerde iddianameyi kabul eden Anadolu 38. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkacak.

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam