Reklam
Kategoriler: İç Açı

Kılıçdaroğlu: Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum

Reklam

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Haber Global’de Buket Aydın’ın sunduğu Koltuk programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI: Adayı nasıl belirleyeceğimize dair oturup konuşacağız. Bir kişinin sözünü dinlemeyeceğiz. Her aday ayrı mı çıkarmak isteyecek yoksa tek bir kişi mi çıkaracağız oturup konuşacağız. Güçlendirilmiş parlamenter sistemde ittifak olarak hem fikiriz. Ortak görüş olursa Cumhurbaşkanı adayı olurum.

BAHÇELİ’NİN ‘AYM KAPATILSIN’ ÇAĞRISI: Bahçeli, yargıtayı da kapatır. Bir kişiyi suçlu ilan edip emniyet harekete geçiyor. Yeri geliyor gizlilik kararı alınıyor. Kişiyi suçlu ilan etmek siyasinin değil, hakim karar verir. Hukuk yoluyla çözülür.

HDP’YE KAPATMA DAVASI: HDP’yi terör örgütü olarak siyaseten tanımlarsanız. 6 buçuk milyon insanı terör yandaşı olarak sınıflandırırsınız. Bu yanlış. Görüşler farklı olabilir. HDP ile diğer partilerle aramız nasılsa onlarla da aynı. Her görüşümüz bir değil.

EMEKLİ AMİRALLERİN BİLDİRİSİ: Gece yarısı kelimeler ilave edip internet sitesine veren kişi sağlıklı biri değil. O kişiyi bulsunlar. Tıpkı Boğaziçi’nde Kabe fotoğrafını yere atan kişi gibi. O da hala bulunamadı. Gündemi değiştirmek için yapıldı. Bunlar emekli amiral, emekli biri nasıl darbe yapar. Bunlar evinde zaten. Bu dosya yargıtaya gidince ne olacak?

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN ÇIKIŞ: Aile yapısına nasıl zara veriyor bu sözleşme? Her evde tartışma oluyor, şiddet ayrı olay. Beni üzen taraf Türkiye Cumhuriyeti devletinin saygınlığına zarar gelmesi. Aklı başında olan hiç bir kadın bu sözleşmeye karşı çıkmaz. İnanıyorsak, adalete inanıyorsak hiçbir canlıya şiddet uygulayamayız. İstanbul Sözleşmesinde kadına şiddet uygulayan birini alıp hapse koydular, hapisten çıktığı zaman o kadına haber verilir. Sözleşmede bunlar var.

Reklam

Önceki Haberler

Hamas’ın kabul ettiği önerilerle ilgili detaylar ortaya çıktı

Hamas'ın kabul ettiğini duyurduğu Mısır ve Katar arabuluculuğunda yürütülen Gazze'de ateşkes ve karşılıklı esir takası…

7 Mayıs 2024 12:53

Yargıtay krizi büyüyor: 32. turda da sonuç çıkmadı

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 32.…

7 Mayıs 2024 12:49

Bir sigara grubuna daha zam

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, JTİ grubu sigaralara…

7 Mayıs 2024 12:34

Üç fidan, İstanbul, Ankara ve İzmir’de anıldı: Bağımsız ve sosyalist Türkiye’yi kuracağız!

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25
Reklam