Reklam
Kategoriler: Sol Şerit

Komünistlerden Diyanet’e tepki: Tarikatların acenteliğini bırak!

Reklam

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) Diyanet İşleri Başkanlığı’nın üniversitelerde Kuran kursu açma adımına ilişkin bir açıklama yayımladı. Açıklamada, bu adımın iktidarın halkın inançlarını ve dini sömürmesine eklenen yeni bir halka olduğu belirtilerek, hedeflenen şeyin tarikat ve cemaatlerin özellikle öğrenci yurtlarında ve üniversitelerde cirit atmasına olanak sağlamak olduğu vurgulandı.

“Diyanet, tarikatların acenteliğini bırak!” başlığıyla yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Diyanet tarafından yapılan açıklama ile ‘Türkiye Diyanet Vakfı öğrenci yurtları, gençlik merkezleri, cezaevleri, hastaneler, YURT-KUR, üniversite kampüsleri vb. yerlerde D grubu Kur’an kursları açılacağı’ ilan edilmiştir.

Bu atılan adım, ‘Dağa taşa imam hatip açacağız’ diyen zihniyetin iktidarını korumak için halkımızın inançlarını ve dini sömürmesine eklenen yeni bir halkadır.

Kur’an’ın Türkçesi mevcuttur. İsteyen istediği zaman okuyabilmektedir. Özellikle cezaevlerine, üniversitelere, yurtlara ve hastanelere Kur’an kursları açma girişiminin arkasında emekçilerin ve gençlerin inançlarını sömürmek olduğu açıktır.

Halkımızın Kur’an’ın Arapçasını öğrenmek ve ezberlemek gibi yaygın bir talebi olup olmadığı tartışmalıdır. Türkiye’nin dört bir tarafında on binlerce resmi Kur’an kursu ve sayısını bilemediğimiz kadar gayri resmi din eğitimi veren kurs ya da medrese varken bu adım üniversitelerin medreseye dönüştürülmesinden başka bir şey değildir.

Kur’an kursları aslında ülkemizde tarikat ve cemaatlerin kontrol ettiği yerledir. Hedeflenen şey tarikat ve cemaatlerin özellikle öğrenci yurtlarında ve üniversitelerde cirit atmasına olanak sağlamaktır.

Diyanet, emekçilerin ve gençlerin inançlarını sömürmekten vazgeçmeli, tarikatların acenteliğini bırakmalıdır. Diyanet, ülkemizi Taliban rejimine çevirmek istemektedir!”

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam