Kürşat Ayvatoğlu'na ev hapsi, 5 arkadaşına adli kontrol

Mahkemeye sevk edilen Kürşat Ayvatoğlu hakkında ev hapsi, diğer 5 kişi için ise adli kontrol kararı verildi.

Kürşat Ayvatoğlu'na ev hapsi, 5 arkadaşına adli kontrol

Uyuşturucu kullandığı görüntüleri ortaya çıkmasıyla gözaltına alınıp serbest bırakıldıktan sonra önceki gün yeniden gözaltına alınan AKP Genel Merkez büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu’nun Ankara Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemeleri tamamlandı.

Ayvatoğlu ile birlikte toplam 6 şüpheli akşam saatlerinde Ankara Adliyesi’ne şevk edildi. Şüphelilerden üçünün Ayvatoğlu ile birlikte araçta bulunan kişiler olduğu, kalan ikisinin ise Ayvatoğlu’na kokaini temin eden şüpheliler olduğu öğrenildi.

Gazeteci Alican Uludağ’ın kendi internet sitesinde aktardığına göre Kürşat Ayvatoğlu, ikinci kez gözaltına alındıktan sonra verdiği ifadede, bu kez görüntülerdeki maddenin kokain olduğunu itiraf etti. Ayvatoğlu’nun ifadesinde kendisine kokaini satan kişinin de ismini verdiği kaydedildi. Bu şüpheli ifade üzerine gözaltına alındı.

KÜRŞATOĞLU’NA EV HAPSİ VE ADLİ KONTROL

Soruşturma savcısı, ifadeler sonrası, 6 şüpheliyi tutuklama talebi ile nöbetçi sulh ceza hâkimliğine sevk etti. Ayvatoğlu’nun uyuşturucu ticareti ile, görüntüleri çeken kişinin ise “uyuşturucu kullanmayı özendirmek” ile suçlandığı belirtildi.

Şüpheliler sorgularının ardından mahkemeye çıkarıldı. Ankara 1. Sulh Ceza Hâkimliği, Kürşat Ayvatoğlu’nun konutu terk etmeme şartıyla adli kontrol altına alınmasına karar verdi.

Diğer şüpheliler ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.