Reklam
Kategoriler: Gündem

Meclis Başkanı Şentop’tan Biden’a ‘soykırım’ tepkisi

Reklam

Meclis Başkanı Mustafa Şentop, ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Şentop, “ABD Başkanı’nın sözde ‘soykırım’ açıklaması; hukuku, siyasi ve tarihi birikimini hiçe sayan bir açıklamadır” dedi.

Savaş Suçları Fotoğraf Sergisi ile İkinci Karabağ Savaşı ve Ermenistan’ın Savaş Suçları Paneli’ne katılan Şentop, burada yapığı konuşmada ABD Başkanı Biden’ın 1915 olaylarını “soykırım” olarak nitelendirmesine değindi.

Biden’ın 1915 olayları açıklamasına ilişkin, “İlmi, tarihi hiçbir yeni bulgu, yeni hiçbir değerlendirme yoktur. Değişen tek şey siyasi karardır” diyen TBMM Başkanı Şentop, şöyle devam etti:

“ABD Başkanı’nın sözde ‘soykırım’ açıklaması; hukuku, siyasi ve tarihi birikimini hiçe sayan bir açıklamadır. Bu, ABD’nin evrensel hukuk ve bilimle çelişkisini ortaya koyduğu gibi, Türkiye ve ABD arasındaki insan haklarına, hukukun üstünlüğüne ve karşılıklı dostluğa dayalı ilişkilerine zarar verecek mahiyette bir açıklamadır.”

Şentop, şöyle devam etti:

“ABD Başkanı’nın tarihen ve hukuken hiçbir mesneti olmayan bu açıklamasının Türkiye’ye bir zararı yoktur. Nitekim 1981’de benzer açıklamayı yapan bir başka ABD Başkanı daha olmuştur. Türkiye bugün çok daha güçlüdür. Dünya’da ve bölgesinde çok daha etkilidir. Bu açıklamanın bölge ve dünya barışına Ermenistan’a da bir faydası olmayacağını bilhassa belirtmek isterim. Sadece dünyada ve bölgemizde en önemli sınamalardan geçmekte olan Türkiye-ABD ilişkileri bu açıklamadan büyük yara alacak, büyük zarar görecektir. Milletimize yapılan bu büyük iftirayı reddettiğimi tekrar ifade etmek istiyorum”

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam