Reklam
Kategoriler: İç Açı

MHP’li Belediye Başkanı şikayet etti: AKP’li eski Belediye Başkanı 7 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Reklam

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Beldesi’nin MHP’li Başkanı Miktad Çetin’in suç duyurusu üzerine AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir, zimmet ve resmi belgede sahtecilik suçundan 7 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük Beldesi Belediyesi’nin MHP’li Başkanı Miktad Çetin’in 2015 yılında yaptığı suç duyurusu sonrası Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada, AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir hakkında zimmet suçundan 5 yıl ağır hapis cezası verdi.

Mahkeme, AKP’li Özdemir’in eylemi birden çok sayıda gerçekleştiği için cezayı dörtte bir oranında arttırarak 6 yıl 3 ay olarak açıkladı. Eski Başkan Özdemir’e evrakta sahtecilikten ise 3 yıl hapis cezasına hükmeden Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi, çeşitli indirimler uygulayarak toplam cezayı 7 yıl 8 ay 15 gün olarak ilan etti. Özdemir hakkında ayrıca çeşitli hak mahrumiyeti cezalarına da hükmedildi.

YAPILMAYAN HİZMETLER İÇİN SAHTE ÖDEME BELGESİYLE ZİMMET

Sözcü’den Ahmet Kaya’nın haberine göre mahkeme tutanaklarında, AKP’li eski Belediye Başkanı Hasan Özdemir’in gerçekte yapılmayan hizmetler için yapılmış gibi gösterilerek sahte ödeme belgeleri düzenlediği ve bu paraların tahsil edildiği iddialarının da aralarında bulunduğu çok sayıda zimmet iddiası yer aldı.

YARGITAY DAVALARIN BİRLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMİŞ

Hasan Özdemir’in, mahkumiyet aldığı davadan daha önce ceza aldığı, ancak Yargıtay’ın farklı iddialarla yargılandığı bir başka dosya ile bu davanın birleştirilmesi yolundaki kararı üzerine dosyanın gönderildiği Adıyaman 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yeniden yargılandığı belirtildi.

Bu haber en son değiştirildi 28 Kasım 2021 09:40 09:40

Reklam

Önceki Haberler

Üç fidan, Ankara ve İzmir’de anıldı

Deniz Gezmiş, Yusuf Arslan ve Hüseyin İnan, idam edilmelerinin yıldönümünde TKH Gençliği tarafından yapılan eylemlerle…

6 Mayıs 2024 18:57

İstanbul’daki 1 Mayıs baskınlarında gözaltına alınan 12 kişi için tutuklama talebi

İstanbul’da 1 Mayıs kutlamalarında Saraçhane’den Taksim’e yürümek istedikleri gerekçesiyle dün sabah ev baskınlarıyla gözaltına alınan…

6 Mayıs 2024 16:30

Bursa’nın CHP’li yeni belediye başkanı yeğenine üst düzey görev verdi

AKP’den CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde, Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, yeğenini belediyenin şirketine ‘başkan’ olarak…

6 Mayıs 2024 16:25

YSK kesin seçim sonuçlarını açıkladı

YSK Başkanı Ahmet Yener, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin kesin seçim sonuçlarını duyurdu. Yener, seçimlerin…

6 Mayıs 2024 16:14

Denizlerin izinde: Bugün neredeyiz?

"Tam bağımsız Türkiye sloganı içi boş bir slogan değildir. Bu sloganın ağırlığını taşıyabilmek antiemperyalist mücadelede…

6 Mayıs 2024 13:04

Denizlerin mücadelesi neydi?

"Şüphesiz onların yaptıklarını bir kaç sayfaya sığdırmak mümkün değil fakat yine de onların bunu ne…

6 Mayıs 2024 12:56
Reklam