Mithat Sancar: Cumhurbaşkanlığında ortak aday fikrine açığız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, herhangi bir ittifakta yer almayacaklarını belirtirken "Cumhurbaşkanlığında ortak aday fikrine açığız" dedi.

Mithat Sancar: Cumhurbaşkanlığında ortak aday fikrine açığız

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır’da ittifaklar, 2023 seçimleri ve partisinin tutumuyla ilgili mesajlar verdi.

Artı Gerçek‘in aktardığına göre partisinin 11 maddelik “tutum belgesi” üzerine “Kürdistanî İttifak” adı verilen partiler ile bir araya gelen Sancar, burada yaptığı konuşmada, Suriye’ye yönelik olası askeri harekat için “Tezkerelerin bu güne kadar muhalefet partilerinin Libya tezkeresi hariç, muhalefet partilerinin desteği ile geçmiş olması elbette bizim hep eleştirdiğimiz bir konudur. Şimdi yeni bir başlangıç, barış ve demokrasi hedefinde yönelik yeni bir yürüyüş başlama konusunda tezkereler önemli bir imtihan olacaktır. Ben inanıyorum ki muhalefet partileri, özellikle ana muhalefet partisi (CHP) bu tezkere konusunda geçmiş tavrından farklı bir tutumu gündemine alacaktır, almalıdır. Aksi takdirde bu iktidarın savaş politikalarının Türkiye’de demokratik yeni başlangıç arayışlarını boğmaya yönelik olduğu gerçeğini ıskalamış oluruz” dedi.

ORTAK ADAYA ‘YEŞİL IŞIK’

Habere göre, daha sonra Dicle Toplumsal Araştırmalar Merkezi (DİTAM) tarafından düzenlenen ‘Tigris Diyalogları’ toplantısına katılan Sancar, burada HDP’nin herhangi bir ittifakta yer alıp almayacağına ilişkin soru üzerine “Parlamento seçimlerinde bir işbirliğimiz olmayacak. Olası herhangi bir ittifakta yer almayacağız. Cumhurbaşkanlığında ortak aday fikrine açığız” cevabını verdi.