Numan Kurtulmuş: CHP'nin özür dilemesi ve yalvarması gereken noktalar var

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' söylemlerine cevaben konuştu.

Numan Kurtulmuş: CHP'nin özür dilemesi ve yalvarması gereken noktalar var

AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, partisinin İstanbul İl Teşkilatı’nın Sakarya’nın Sapanca ilçesindeki bir otelde düzenlenen “İstişare ve Değerlendirme” toplantısında konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘helalleşme’ söylemlerine değinen Kurtulmuş, “Çok özür dilenecek konular var. CHP’nin helalleşmeden önce milletimizden bir özür dileyerek, özrünün kabul edilmesi için milletimize yalvarması gereken noktalar var. Bunları söylemeden helalleşmeyi gündeme getirdiler, cevaplarını aldıktan sonra şimdi helalleşmeyi de unuttular. Bugün sorsanız, ‘Helalleşmeden neyi kastediyorsunuz’ diye, onu da söyleyeceklerini hatta hatırlayacaklarını dahi zannetmiyorum” dedi.

“ÇOK GÜÇLÜ ASGARİ ÜCRET”

Enflasyon dolayısıyla market ve pazardaki fiyatların yukarıya çıktığını bildiklerini belirten Kurtulmuş, vatandaşın alım gücünü artıracak tedbirleri aldıklarını öne sürüp şunları kaydetti:

“Yılbaşından itibaren herkesi tatmin edecek çok güçlü bir asgari ücret açıklanacaktır. Yine aynı şekilde bu hafta içinde sayın Cumhurbaşkanımızın sağlık çalışanlarıyla ilgili iyileştirme, seyyanen zamla ilgili düzenleme, öğretmenlik yasasıyla ilgili teklif Meclise geliyor. 3600 ek gösterge gibi, emeklilerin durumunun iyileştirilmesi ve diğer konularla ilgili çalışmalar nihai noktaya geliyor. Mecli’steki bu bütçe trafiği geçtikten sonra inşallah bunları halledeceğiz, yoluna koyacağız ve vatandaşımızı asla enflasyonun ortaya çıkardığı bu ağır tablonun altında ezdirmeyeceğiz.”