Nureddin Nebati kimdir?

Nureddin Nebati, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti ile ÖNDER, ENSAR ve TÜGVA’nın da aralarında bulunduğu vakıf ve derneklere üyeliğiyle de biliniyor.

Nureddin Nebati kimdir?

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Lütfi Elvan, Hazine ve Maliye Bakanı görevinden alındı. Erdoğan’ın kararıyla Elvan’ın yerine bakan yardımcısı olarak görev yapan Nureddin Nebati atandı.

Nureddin Nebati, AKP 4. Olağan Kongresinde MKYK Üyesi seçildi. MYK Üyesi olarak AKP Genel Merkez Mali ve İdari İşler Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Ayrıca, AKP’den 24. Dönemde İstanbul, 25. Dönemde Şanlıurfa, 26. Dönem İstanbul Milletvekili seçildi.

Nebati’nin ekonomi konusunda herhangi bir eğitim almadığı, Yüksek Lisans tezinin “Türkiye’de islami siyasal hareket” doktora tezinin ise “AK Parti teşkilatlarının demokratik değerlere bakışı üzerine karşılaştırmalı bir analiz: Milli görüşten muhafazakâr demokrasiye” olduğu ortaya çıktı.

Nureddin Nebati, MÜSİAD Yüksek İstişare Heyeti ile ÖNDER, ENSAR ve TÜGVA’nın da aralarında bulunduğu vakıf ve derneklere üyeliğiyle de biliniyor. AKP’nin 4. Olağan Kongresi’nde Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeliğine seçilen ve daha sonra AKP genel Başkan Yardımcılığı’na getirilen Nebati, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı olduğu dönemde Pensilvanya’da ziyaret ettiği Fethullah Gülen’le birlikte yer aldığı fotoğrafla tartışma konusu olmuştu.