Reklam
Kategoriler: İç Açı

Rektör Nihat Hatipoğlu’ndan kişiye özel ilan

Reklam

Rektörlüğünü, Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu’nun yaptığı Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (GİBTÜ) çıkılan bazı akademisyen ilanlarının “kişiye özel” hazırlandığı ortaya çıktı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre Gaziantep İslam, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ), öğretim üyesi alımı için 23 ilan yayımladı. İlanların çoğunda “birimle ilgili alanda doktora yapmış olmak” şartı yeterli olurken bazılarında bir çalışma alanına işaret edilmesi dikkat çekti:

“İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü, Tefsir Anabilim Dalı’ndaki profesör şartı: Doçentliğini tefsir alanında almış olup Kuran dili ve belagati ve klasik (yazma) eser tahkikleri üzerinde çalışmalarda bulunmak.

İslami İlimler Fakültesi, Temel İslam Bilimleri Bölümü Hadis Anabilim Dalı’ndaki doktor öğretim üyesi: Doktorasını yapmış olup mukayeseli hadis usulüne yönelik çalışmalarda bulunmuş olmak.

İslami İlimler Fakültesi Temel İslam Bilimleri Bölümü, Kuran-ı Kerim ve Kıraat İlmi Anabilim Dalı’nda doktor öğretim üyesi şartı: Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı’nda doktorasını yapmış olup kıraat alanında çalışmalarda bulunmuş olmak.

Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Endüstri Mühendisliği doktor öğretim üyesi şartı: Simülasyon ve deneysel optimizasyon tasarımı alanında çalışmalarda bulunmak.”

YÖK’TEN YASAK GELMİŞTİ

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), geçen 9 Mart’ta “Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” yayımlamıştı. Yönetmelikte, “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” denilmişti.

Reklam

Önceki Haberler

İsrail’den Beyrut’a yeni saldırı. 4ü çocuk 18 kişi hayatını kaybetti

Lübnan Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada, Pazartesi günü Beyrut'taki Lübnan'ın en büyük devlet hastanesinin dışında düzenlenen…

22 Ekim 2024 18:20

İstanbul Tabip Odası yönetimine 5 ay hapis cezası verildi

İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyeleri, 19 Barış Akademisyeni'ni ihraç eden AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eski…

22 Ekim 2024 16:21

Eczacılardan bakanlığa çağrı: Sağlıkta ‘ilaç krizi’ derinleşiyor

Aralarında İstanbul, Ankara, Adana ve Bursa'nın da olduğu 19 eczacı odasının imzasıyla yazılı bir açıklama…

22 Ekim 2024 16:05

Bakan Işıkhan’dan ‘mezarda emeklilik’ açıklaması

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yurttaşın emekli sistemine yük olmaması için çalışmaya devam etmesini istedi. Işıkhan…

22 Ekim 2024 16:01

Bahçeli’nin Öcalan çağrısına AKP’den ilk tepki: Bu sözleri Özgür Özel’den duysaydık, ince kıyıma başlamıştık

Eski AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Biz bugün Sayın Bahçeli'den işittiklerimizi,…

22 Ekim 2024 14:53

“Yenidoğan çetesi” skandalı: CHP’den 4 isim hakkında suç duyurusu

CHP tarafından "yenidoğan çetesi" soruşturması kapsamında eski sağlık bakanları Mehmet Müezzinoğlu, Fahrettin Koca ve Recep…

22 Ekim 2024 14:49
Reklam