RTÜK'te 'toplantıya katılamazsınız' tartışması

RTÜK Başkan Şahin, İsmail Saymaz’ın Kılıçdaroğlu’na “Çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü” diyen kadınla ilgili sözlerine ‘hakaret’ dedi, CHP’li üye Taşçı’dan ‘ihsas-ı rey’ hatırlatması geldi. Şahin’in Halk TV’ye başlatılan inceleme dosyasına daha görüşülmeden “Hakaret edildi” demesi tepki çekti

RTÜK'te 'toplantıya katılamazsınız' tartışması

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, İsmail Saymaz’ın Kılıçdaroğlu’na “Çocuğuma dokunma. Haydi yürü, yürü” diyen kadınla ilgili sözlerine ‘hakaret’ dedi, CHP’li üye İlhan Taşçı’dan ‘ihsas-ı rey’ hatırlatması geldi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin, Halk TV’de yayınlanan Perdenin Önü Arkası programında İsmail Saymaz’ın bir kadın hakkındaki ifadelerinin ‘nezaket ve vicdan sınırları’ zorladığını öne sürerek inceleme başlatıldığını açıkladı.

Şahin, incelemeyi sosyal medya hesabından “Bir anne hakkında TV’de çocuğunun elinden alınmasına varacak kadar nezaket ve vicdan sınırlarını zorlayan ifadeler kullanıldı, hakaret edildi. Bir anneye, bir kadına yönelik hakaret ve sözlü psikolojik şiddet içerikli yayın nedeniyle program hakkında inceleme başlatılmıştır” ifadeleriyle duyurdu.

“TOPLANTIYA İHSAS-I REY NEDENİYLE KATILAMAZSINIZ”

Şahin’in Halk TV’ye başlatılan inceleme dosyasına daha görüşülmeden “Hakaret edildi” demesi tepki çekti. Daha önce ‘yangın haberlerine sansürü duyurmak’la suçlanan ve ‘ihsas-ı rey’ nedeniyle toplantıdan çıkarılan CHP’li RTÜK üyesi İlhan Taşçı hatırlatma yaptı, şöyle yazdı:

“Sayın Ebubekir Şahin ‘hakaret edildi’ ifadeniz adalet ve tutarlılığınızın testi için Kurul’a bir fırsat verecek. Dosyanın görüşüleceği RTÜK toplantısına ihsas-ı rey nedeniyle katılamazsınız. Katılırsanız salondan çıkarılmanızı Üst Kurula teklif edeceğimi şimdiden ilan ediyorum.”