Reklam
Kategoriler: Gündem

Sarıklılar pavyonda

Reklam

Rakı içen yurttaşlara cübbeleriyle ‘tebliğ’ ileten sarıklılar bu kez de pavyona girdi. Üstelik bu eylemlerinin reklamını “İstanbul’da hocalar pavyona girdi” ifadesiyle yaptılar.

İstanbul’da rakı içenlere tepki gösteren videolarıyla gündeme gelen Tebliğciler, bu kez pavyona gidip “ahireti” anlattığı videolarını sosyal medyada paylaştı.

İstanbul Fatih’te balık restoranlarının yoğun olduğu bölgede rakı içenlere tepki gösteren sarıklılar bu kez pavyona “tebliğ” götürdü.

Kamuoyunda Tebliğ cemaati olarak bilinen Hayırların Fethi Derneği (HAYFED) tarafından gerçekleştirilen eylemde, sarık ve cübbe giymiş birkaç kişinin restoranlarda oturup alkol içen kişilere sözlü bir şekilde müdahale edilmişti.

HOCALAR PAVYONA GİRMİŞ

Hayırların Fethi Derneği adıyla faaliyet yürüten ve kamuoyunda Tebliğciler olarak bilinen cemaat mensupları yine sahnede. Daha önce yılbaşı zamanları sokaklarda insanları çevirerek konuştukları ve bildiri dağıttıkları görüntülerle gündeme sıkça gelen Tebliğciler, bu kez bir pavyona girdi.

Pavyon sahibine ‘ahireti’ anlatan Tebliğciler “İstanbul’da hocalar pavyona girdi” başlığıyla pavyon sahibiyle olan görüşmelerini paylaştı.

Pavyon sahibiyle konuşan tebliğciler, “Mevlamız dünyaya getirdi bizi, istiyor ki kulluk edelim onlara. Bilmeliyiz ki Kur’an var, sünnet var, o kadar sıkıntı çekilmiş. Bize yemesi kaldı artık. Her şey hazırlanmış pişirilmiş bize yemesi kaldı sadece” ifadelerini kullandı.

Bu haber en son değiştirildi 29 Ağustos 2021 12:14 12:14

Reklam

Önceki Haberler

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47

TKH’den Kobani Davası açıklaması: İstibdat rejiminden kurtuluş emekçilerin ortak devrimci mücadelesinde

Türkiye Komünist Hareketi'nden (TKH) Kobani Davası sonrasında yapılan açıklamada, " verilen kararın siyasi olduğu ve…

17 Mayıs 2024 17:43

Beş ilde gençlik ‘Laiklik Özgürlüktür’ demek için buluşuyor

TKH Gençliği ve Sosyalist Liseliler tarafından düzenlenen 'Laiklik Özgürlüktür' buluşmaları başlıyor. Beş ilde yüzlerce gencin…

17 Mayıs 2024 17:34

DSÖ: Gazze’deki hastanelerin yakıta ihtiyacı var

DSÖ Sözcüsü Tarik Jasarevi, İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de, hastanelerin yakıta ihtiyaç duyduğunu belirterek "Yakıtları olmazsa…

17 Mayıs 2024 16:54

Gerici Bakan Tekin, öğretmenlere savaş açtı

Daha birkaç ay önce kamuda 68 bin öğretmen açığı olduğunu söyleyen Tekin, bundan böyle yılda…

17 Mayıs 2024 16:11
Reklam