TEMA Vakfı yapılan bağışı reddetti: Cengiz İnşaat'tan açıklama geldi

TEMA Vakfı tarafından yangınlar sonucu yok olan orman varlığını tekrardan yeşertmek için yapılan bağış kampanyasına Cengiz İnşaat'ın yaptığı 500 bin liralık bağışı geri çevrildi.

TEMA Vakfı yapılan bağışı reddetti: Cengiz İnşaat'tan açıklama geldi

Türkiye’nin dört bir yanındaki yangınlar sürerken ülke çapında fidan bağışı kampanyaları başlamıştı. Bu kampanyalara bir çok şirket destek olarak şirin gözükmeye çalışmıştı ve bu şirketlerden birisi de yüz binlerce ağacın yok edilmesinde baş rölü hiç bırakmayan Cengiz İnşaat oldu. Cengiz İnşaat yaptığı açıklamada ‘500 bin lira’ bağışladığını açıklamıştı.

TEMA VAKFI CENGİZ İNŞAAT’IN TALEBİNİ REDDETTİ

Cengiz İnşaat ve TEMA VAKFI Sözcü Gazetesi’nin yönelttiği soruları yanıtladı:

TEMA Vakfı olarak, kuruluş amacımız ve misyonumuz doğrultusunda, bağışlarını kabul edebileceğimiz firmaların destek taleplerini faaliyet gösterdikleri sektörlerin doğaya verdikleri etkiyi dikkate alarak, hassasiyetle değerlendiriyor ve ilkelerimiz doğrultusunda bazı bağışları kabul edemiyoruz. Bağış kabulü ile ilgili süreçler yönetim kurulumuzun takdirinde olup, kişi ve kurumlar özelinde ticari sır ve dolayısıyla gizli nitelikli bilgi hüviyetinde olabileceğinden bu yönde bir açıklama yapılamamaktadır.

Orman yangınlarıyla birlikte vakıf “Yaşamı Yeniden Yeşertiyoruz” kampanyası başlatmıştı. Kampanya kapsamında 4 Ağustos tarihi itibarıyla 6.5 milyon fidan bağışı yapıldığı açıklandı. Vakıf, bağışların gelmeye devam ettiğini de belirtti.

Cengiz Holding de TEMA’nın bağış reddine ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

Bildiğiniz gibi iki haftadır, Türkiye’nin farklı bölgelerinde ormanlık alanlarda çıkan yangınlara karşı ülke olarak büyük bir mücadele veriyoruz. Bizim de bu yangın nedeniyle içimiz yanıyor; tüm Türkiye gibi büyük üzüntü içindeyiz. Yangın süresince gerek devlet kurumlarıyla gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla çok yakın çalıştık. Bu kapsamda her konuda desteklerimizi yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Böyle bir ortamda; Türkiye’nin her yanı yangınla çevriliyken TEMA’nın bizim bağışımızla ilgili yaptığı açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.