TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Süleyman Soylu manipülasyon yapıyor

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer "Süleyman Soylu, başta üniversitenin tüm bileşenleri olmak üzere toplumda kabul görmeyen siyasi bir atamayı savunabilmek için manipülasyon yapmaktadır"

TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer: Süleyman Soylu manipülasyon yapıyor

Türkiye Komünist Hareketi’nin (TKH) haftalık basın toplantısı TKH MK Üyesi Kurtuluş Kılçer’in katılımıyla gerçekleşti. TKH YouTube kanalında canlı olarak yayınlanan basın toplantısında Kılçer, Süleyman Soylu, başta üniversitenin tüm bileşenleri olmak üzere toplumda kabul görmeyen siyasi bir atamayı savunabilmek için manipülasyon yapmakta olduğunu belirterek, gündeme ilişkin önemli gelişmeleri değerlendirdi.

“AKP VE MHP’NİN YENİ HESAPLARI VAR”

AKP’nin gündeme getirdiği yeni anayasa tartışmalarına değinen Kılçer şunları kaydetti:

“Ülkemizin önüne şimdi de AKP tarafından yeni anayasa tartışması getirilmek istenmektedir. Hemen arkasından Devlet Bahçeli böyle bir çalışmaya katılacaklarını açıktan beyan etmiştir. Demek ki AKP-MHP, yani biri gerici diğeri faşist iki partinin yeni hesapları var. Ülkemizin başına yeni çoraplar örmeye kalkıyorlar. Amaç bellidir: Ülkede azınlık durumuna düştüler, paçayı kurtarmaya çalışıyorlar. Şimdi de anayasa değişikliği gündemi ile güya “darbe hukukundan temizlenmiş” bir anayasa yapıyoruz diyerek demokratlık oynayacak, kendilerini demokrat göstermeye çalışarak şirinlik yapacaklar. İkinci amaç ise seçim hesapları… Düzen cephesinde ittifakları bozacak yeni bir girişim başlatmak istiyorlar. Güya anayasa değişikliğinin bazı başlıkları üzerinden yeni taraflaştırmaları zorlayacaklar. Üçüncü amaç ise, AKP eliyle kurulan gerici, emek düşmanı ve işbirlikçi rejimin anayasasını da yapıp rejimin geri dönülmez biçimde yerleşmesini sağlamak. Parlamenter sisteme geri dönüş tartışmalarının tamamen önünü kesmek!”

“MESELE REKTÖRLÜĞE YAPILAN GAYR-I MEŞRU ATAMADIR”

Kılçer, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ve akademisyenlerine yönelik saldırıları da değerlendirerek şunları söyledi:

“Süleyman Soylu, başta üniversitenin tüm bileşenleri olmak üzere toplumda kabul görmeyen siyasi bir atamayı savunabilmek için manipülasyon yapmaktadır.  Liyakatla uzaktan yakından ilgisi olmayan bir AKP yöneticisinin dışarıdan rektör olarak atanmasına karşı tepkilerini dile getiren öğrencilere yönelik polis şiddetinin ve gözaltıların nedenini kutsal değerlere saygısızlığa ya da LGBTİ kimliğine bağlamak büyük bir manipülasyondur! Soylu’nun yaptığı, Kâbe fotoğrafını bahane ederek din istismarı üzerinden LGBTİ bireylerini düşmanlaştırıp Boğaziçi Üniversite gündemini saptırma girişimidir! Süleyman Soylu önce Kabe’nin maketini pasta yapıp kesen AKP’lere bakmalıdır.  Mesele rektörlüğe yapılan gayr-ı meşru atamadır!”

“ZAM YAĞMURU SAĞANAK ŞEKLİNDE YAĞIYOR”

Basın toplantısında zam furyasına da değinen Kılçer şunları söyledi:

“Bugün ülkemize yağmur yağmıyor ama zam yağmuru sağanak şekilde yağıyor! 2021 yılının Ocak ayında doğalgaz, otoyollar ve gıda fiyatlarında yaşanan artış artık yaşama katlanamaz hale getirmiş durumda. Elektrik fiyatları yüzde 6 arttı. Doğalgaza Ocak ayında iki zam geldi, toplamda yüzde 21 zamlandı. Alkollü içeceklere ÖTV zammı bir kez daha gelirken, köprü ve otoyallara yüzde 26 zam yapıldı. Halk geçerken yüksek para ödüyor, geçmediği zaman devlet halkın parasını yine sermayeye, hem de yabancı sermayeye ödemeye devam ediyor. Gıda fiyatlarında yaşanan artış, mutfaklarda yanan yangını daha da körüklemiştir.  Ama en acısı ise deprem vergisi diye bildiğimiz özel iletişim vergisi yüzde 7,5 tan yüzde 10’a çıkarıldı. Ancak halkımız hala deprem vergilerinin akıbetini öğrenebilmiş değil! Sağanak şeklinde yağan zamlar, bugün AKP iktidarının bütün hamasi söylemlerini tuz buz etmektedir! Kurdukları faiz çarkının dönmesi için ellerini bir kez daha emekçilerin cebine attılar.”