Reklam
Kategoriler: İç Açı

TMMOB: İnatla değil hukukla ve bilimle yönetim talebimizdir

Reklam

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi’ne ilişkin “Kanal İstanbul’u yapacağız, inadına yapacağız” ifadelerine yanıt verdi.

“İnatla değil hukukla ve bilimle yönetim talebimizdir” başlığıyla yapılan açıklamada, Erdoğan’ın sözlerinin kabul edilmesinin mümkün olmadığına dikkat çekilerek, “Bu inadın kime ve neye karşı olduğu da anlaşılamamaktadır” denildi.

Seçilmiş olmanın, otokratik zihniyetle, üsttenci bir dil ve üslupla icraat yapmak anlamına gelmediğinin ifade edildiği açıklamada, meslek örgütlerini görmezden gelmenin kamuya büyük maliyetler yüklediği ve telafisi imkansız durumlar yarattığı hatırlatıldı.

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

“Demokratik ülkelerin kentleri, bilimin ve hukukun ışığında ve yerel yönetimlerin önderliğinde yönetilirler. Kentleri ve bölgeleri etkileyecek büyük ölçekli kamusal yatırımlar için de bu böyledir. Bu yatırımlar, fizibilitesi yapılarak, fayda ve zararları ortaya konularak, maliyeti hesaplanarak, yani bilimsel yöntem ve araçlar kullanılarak gerçekleştirilirler. Yatırım yapan kamu idaresinin şeffaf ve hesap verebilir olması, sürecin ön koşuludur.

Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AKP İstanbul 7. Olağan İl Kongresinde “Kanal İstanbul’u inadına yapacağız” sözlerinin meslek örgütümüz tarafından kabul edilmesi mümkün değildir. Bu inadın kime ve neye karşı olduğu da anlaşılamamaktadır.

Sayın Cumhurbaşkanına, seçilmiş olmanın, otokratik zihniyetle, üsttenci bir dil ve üslupla icraat yapmak anlamına gelmediğini, hukuku, yerel yönetimleri, bilim insanlarını, meslek örgütlerini görmezden gelmenin kamuya büyük maliyetler yüklediğini, telafisi imkansız durumlar yarattığını hatırlatıyor, kendisini bu tutumdan derhal vazgeçmeye davet ediyoruz.”

Reklam

Önceki Haberler

Pek çok Avrupa ülkesi Filistin devletini resmi olarak tanıyacak iddiası

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, birçok Avrupa Birliği ülkesinin mayıs…

29 Nisan 2024 17:20

TKH, ülke genelindeki 1 Mayıs programını açıkladı

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 1 Mayıs İşçi Bayramı ile alakalı bir açıklama yayımladı. Yapılan açıklamada…

29 Nisan 2024 16:39

Sosyalist partilerden ortak 1 Mayıs açıklaması: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a

SOL Parti, EMEP, TİP, Halkevleri ve TKH, 1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek üzere saat 10.00’da Saraçhane’de…

29 Nisan 2024 15:07

DİSK’ten AYM kararını hatırlatan 1 Mayıs açıklaması

DİSK, Bakan Yerlikaya'nın 1 Mayıs açıklamasının ardından AYM kararının bir bölümünü hatırlatarak paylaşım yaptı. DİSK…

29 Nisan 2024 13:46

Sinan Ateş cinayetinin iddianamesi tamamlandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, suikast sonucu öldürülmesine ilişkin soruşturma tamamlandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı,…

29 Nisan 2024 13:42

Yargıtay Başkanı 27’nci turda da seçilemedi

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca'nın 4 yıllık görev süresinin dolması nedeniyle yapılmaya başlanan başkanlık seçimlerinin 27.…

29 Nisan 2024 13:39
Reklam