Reklam
Kategoriler: Gündem

TRT’den Harbiye Radyoevi açıklaması

Reklam

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi, TRT’nin “deprem güçlendirmesi” gerekçesiyle boşaltılan binaları ile ilgili “TRT, binalara tekrar dönecek mi” sorusu yanıtsız kalınca; “Ortaköy binası da deprem bahanesiyle boşaltılmıştı sonra satılarak otel oldu. Verilmeyen yanıt, Harbiye Radyoevi’nin akıbetinin TRT Ortaköy binalarına döneceğini ortaya koyuyor” açıklamasını yaptı.

TRT, İlgezdi’nin açıklaması üzerine, daha önce konu ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamayı paylaştı. TRT’nin internet sitesinde, 27 Aralık 2020 tarihinde yayımlanan ve “trtiletisim” adlı Twitter hesabından yapılan açıklama şöyle:

“İstanbul’daki TRT binalarının olası bir depreme karşı nasıl bir refleks göstereceğini görmek adına İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi’nden detaylı bir çalışma yapması istenmiştir.

İTÜ uzmanlarınca hazırlanan 17 Ocak 2020 ve 16 Mart 2020 tarihli raporlarda; TRT Ulus yerleşkesindeki 3 blok ile tarihi İstanbul Radyosu binasının yeterli deprem performansını sağlamadığı belirtilerek güçlendirme çalışmasının zorunlu olduğu raporlanmıştır.

Bu raporlardan hareketle ve özellikle Harbiye binamızdaki tarihi dokunun özenle korunması amacıyla ilgili kurulların izniyle, olası bir depremde TRT binalarının zarar görmemesi ve personelimizin can güvenliğinin sağlanması amacıyla deprem yönetmeliğine uygun olarak önleyici nitelikte güçlendirme çalışmaları başlatılması planlanmıştır.

Tüm bu gelişmeler TRT çalışanlarına kurumsal e-posta aracılığıyla bildirilmiş, ilgili sendikalar da aynı şekilde; güçlendirme çalışmaları, taşınma ve geri dönüş süreçlerine ilişkin soru işaretlerine yer bırakmayacak şekilde detaylı olarak bilgilendirilmiştir.

Harbiye binamızdaki İstanbul Radyosu ana arşivinin TRT Tepebaşı yerleşkesindeki korunaklı özel bir bölüme nakledilmesi planlanmıştır. Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki bu arşivin büyük bir kısmı zaten dijital ortama taşınmıştır.

Basına yansıyan bir görselde yer alan materyaller ise yıllarını radyo çalışmalarına vermiş çalışma arkadaşlarımızın da çok iyi bildiği gibi bazı yapımcıların kişisel arşivleri için dolaplarında tuttukları bantlardır. Yaklaşık 100 civarında olan bu bantlar ana arşiv materyali niteliğinde değildir. Bazıları ise tamamen boştur.

Fotoğrafta yer alan fiş ise ana arşiv kayıtlarına ait olmayıp, bant yayın fişidir.

Deprem güçlendirme çalışmalarının ardından güvenli çalışma ortamlarının sağlanmasıyla birlikte Harbiye’deki TRT İstanbul Radyo Binamıza ve Ulus’taki kampüsümüze tekrar geri dönülecektir.”

Reklam

Önceki Haberler

Yurtsever gazetesinin 8. sayısı çıktı: İşte 22 yıllık AKP iktidarı!

Aylık olarak yayımlanan Yurtsever gazetesinin 8. sayısı "İşte 22 yıllık AKP iktidarı" manşetiyle ve 1…

15 Mayıs 2024 09:27

ÖZEL HABER | Yandaşlara kaynak tasarruf tanımıyor: MEB eğitimleri özel otellerde!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sürekli yapılan hizmet içi eğitimler, bugüne kadar Öğretmen Evleri’nde ve Hizmet…

15 Mayıs 2024 09:00

GÖRÜŞ | Av. Doğan Erkan: AKP yeni anayasa yapabilir mi?

AKP’nin iktidar öncesi ve ilk iktidarı dönemi siyasal/ideolojik programının asıl kaynağını göremeyen kesimler bir tarafa…

15 Mayıs 2024 08:00

RÖPORTAJ | Üniversite ve liseli gençlik iddialı: Çaresiz olmadığımızı göstermek için bir araya geliyoruz

"Laiklik başlığı gençlik adına en kritik başlıklardan biri. Çünkü laikliğin hedef alınmasının temel sebeplerinden birisi…

15 Mayıs 2024 07:25

Yeni Ülke dergisinin 29. sayısı “Devlet ve İktidar” dosya konusu ile çıktı

İki aylık fikir dergisi Yeni Ülke'nin 29. sayısı yayımlandı.

14 Mayıs 2024 22:36
Reklam