Reklam
Kategoriler: Ekonomi

TÜİK’ten veri itirafı: Gerçekler yerine ‘rica’lar geldi

Reklam

TBMM’de kurulan “Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Tüm Yönleriyle Araştırılarak Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması” Komisyonu bugün TÜİK Başkanı Prof. Dr. Sait Erdal Dinçer’i dinledi.

Odatv‘den Sami Menteş’in haberine göre, Dinçer, şunları kaydetti:

“Biz verilerimizi iki ana gruptan elde ediyoruz. Birisi, kendimiz direkt, doğrudan elde ederiz; diğeri ise, idari olarak kamu kurum kuruluşlarında veya STK’lerden elde ettiğimiz veriler vardır. Şimdi, bu verilerin elde edilmesinde maalesef ki kendi elde ettiğimiz verilerle ilgili herhangi bir sıkıntım yok amma velakin diğerleri ile elde edilen bilgilerde eksikler veya ricalar veya yapılan protokoller sonucunda bazı şeyleri yani tam şunu demek istiyorum: İstenilen boyuttaki tüm veri miktarına ulaşılamayabiliyor. Bunun için de çalışmalarımız en hızlı şekilde devam ediyor.”

Dinçer, özetle TÜİK’in verilerinde eksiklikler olduğunu söyledi, “ricalar veya yapılan protokollerin” neye sebep olduğunu açıklamadı.

“ÇOK BÜYÜK BİR SKANDAL VE İTİRAF”

CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer ise TÜİK Başkanı Dinçer’e tepki gösterdi.

CHP’li Taşcıer şunları kaydetti:

“TÜİK Başkanı iki itirafta bulundu, ki biri büyük bir skandaldır. Kuruma yeni atanan Başkan koltuğa oturmadan önce, dışarıdan baktığında kurumun yayınladığı verilerle ilgili kendisinin de şüpheleri olduğunu söyledi. Şaşırmadığımız üzere koltuğa oturunca fikri hemen değişmiş. Verilere müdahale edilmediğini görünce mutlu olmuş.

Aynı başkan konuşmasının devamında bir diğer skandal ifadeyi kullandı. Elde edilen verilerde ricaların etkisi olduğunu söyledi. Ağzından kaçan şeyin büyüklüğünü duyunca da hemen konuşmasını kesti ve sorularımıza cevap vermedi. Bu çok ama çok büyük bir skandal ve itiraftır. TÜİK’in açıkladığı istatistiklere rica adı altında müdahalelerin olduğunu açıklamış oldu.

Tam da düşündüğümüz gibi, TÜİK verilerinin ricalarla değiştirildiğini bizzat başkanın ağzından duymuş olduk. Tüm Türkiye’ye hayırlı uğurlu olsun, bu konudaki soru işaretleri artık kalkmıştır. Bakalım koltuğa yeni oturan Başkan’a İletişim Başkanlığı nasıl bir açıklama yapmasını ve cümlesini çevirmesini söyleyecek bekliyoruz. Ama gerçekler ağızdan çıkmıştır. Bu ifade malumun ilanı, suçun ikrarıdır…”

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam