Reklam
Kategoriler: İç Açı

Türkiye’de uzaktan eğitimin gerçek yüzü: Tablet için alyanslarını satan anneler var

Reklam

Samsun’da esnaf ziyaretinde bulunan CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, bir kuyumcunun kendisine “Bir anne babanın evlatlarına tablet alabilmek için alyanslarını sattıklarını” söylediğini açıkladı.

CHP Samsun Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Neslihan Hancıoğlu, Vezirköprü ile Kavak ilçelerinde esnaf ziyareti yaptı. Neslihan Hancıoğlu salgın sürecinde esnafın durumuna dikkat çekti, “Hükümet, esnafı ve ücretli çalışanları kaderine terk etti. Salgın sürecinde devletin elindeki bütün kaynaklar son derece verimsiz kullanılmış ve sadece küçük bir grup azınlığın hak ve menfaatleri korundu” diye konuştu.

Sözcü’de yer alan habere göre vatandaşların çoğunluğunu ekonomik krizden ve uzaktan eğitimden şikayetçi olduğunu belirten Hancıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Vatandaşlarımız çok çarpıcı, dramatik örnekleri bizimle paylaştılar. Bir kuyumcu kardeşimiz, bir anne babanın evlatlarına tablet alabilmek için alyanslarını sattıklarını fakat ilçedeki internet altyapısının yetersizliği nedeniyle çocuklarının bu cihaz üzerinden verimli bir eğitim alamadıklarını söyledi.

Kahvehane işletmecisi olan bir kardeşimiz, dükkanını açamadığı için aylardır evine ekmek götüremiyor ve son çare olarak başka bir esnaf arkadaşının yanında işçi olarak çalışmaya başlıyor. Bu kardeşimiz yine de şanslı. Çünkü bu zor zamanında ona sahip çıkabilen bir arkadaşı olabilmiş. Fakat bugün, onun kadar şanslı olmayan daha milyonlarca esnafımız, emekçimiz, işsizimiz var.”

Bu haber en son değiştirildi 15 Ocak 2021 14:45 14:45

Reklam

Önceki Haberler

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş sürüyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) brüt rezervleri 124,1 milyar dolar seviyesine geriledi.

2 Mayıs 2024 17:12

OECD’den Türkiye raporu: Enflasyon beklentileri açıklandı

OECD, Türkiye ekonomisi için 2024 büyüme tahminini yüzde 2,9’dan yüzde 3,4’e yükseltti. OECD, 2024’te enflasyonunun…

2 Mayıs 2024 17:09

Kılıçdaroğlu’nun hapsi isteniyor

Eski CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun, AKP'li Erdoğan Bayraktar'a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada 2 yıl…

2 Mayıs 2024 14:58

Kızılay’ın Afet Yönetimi Genel Müdürü istifa etti

Kızılay Afet Yönetimi ve İklim Değişikliği Genel Müdürü İbrahim Özer'in istifa ettiği öğrenildi. Maraş depremlerinin…

2 Mayıs 2024 14:53

Erdoğan’dan vekillere sosyal medya tepkisi

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ıstakoz, Maldivler tatili ve Rolex marka saat paylaşımları ile ilgili, "Bir milletvekiline…

2 Mayıs 2024 14:49

TBMM’de kurulan araştırma komisyonu İliç’e gidecek

Erzincan'da işçilere mezar olan felaketin ardından kurulan Meclis Araştırma Komisyonu toplandı. Komisyon Başkanı AKP'li Atay…

2 Mayıs 2024 14:44
Reklam