Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri 9. oturumunu gerçekleştirdi: Türkiye Sol Tarihi
Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” dokuzuncu oturumu, TKH MK üyesi Ekim İsmi’nin katılımıyla gerçekleşti.
Sosyalist Düşünce Toplulukları’nın başlattığı “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri” dokuzuncu oturumunu dün gerçekleştirdi. TKH MK üyesi Ekim İsmi’nin katılımıyla gerçekleşen oturumda “Türkiye Sol Tarihi” konusu işlendi. Yüzlerce üniversite öğrencisinin buluştuğu etkinliğin ilk bölümü Ekim İsmi’nin sunumuyla başladı. İkinci bölümde ise katılımcıların sorularına yanıt verildi.
Ekim İsmi gerçekleştirdiği sunumda, Türkiye sol tarihi açısından dönüm noktalarını ortaya koydu. İşçi sınıfı hareketinin gelişimi ve sosyo-ekonomik yapı ekseninde ilerleyen sol tarihi anlatısı Osmanlı’dan başlayarak günümüze kadar ele alındı. Türkiye sosyalist hareketinin yapmış olduğu tartışmaların içeriği ve nedenlerinin de açıldığı oturumda aynı zamanda Milli Demokratik Devrim ve Sosyalist Devrim gibi stratejiler de ele alındı ve değerlendirildi.
Önümüzdeki 6 hafta boyunca devam edecek olan “Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri”nin 6 Şubat Cumartesi günü yapılacak oturumu ise Prof. Dr. Bilsay Kuruç’un katılımıyla “Planlama” başlığında gerçekleşecek.
Üniversite ve Aydınlanma Söyleşileri’nin önümüzdeki oturumları şu şekilde:
Planlama – Prof. Dr. Bilsay Kuruç 6 Şubat 2021
Türkiye Öncesi Toplumsal Yapı ve Osmanlı Tarihi – Doç. Dr. Candan Badem 13 Şubat 2021
Türkiye’de Sınıf Mücadeleleri Tarihi – Prof. Dr. Gamze Yücesan Özdemir 20 Şubat 2021
Soğuk Savaş ve Türkiye Siyasi Tarihi – Akademisyen, Yazar Fatih Yaşlı 27 Şubat 2021
Geçmişten Günümüze Kadınlar – Dr. Semiha Özalp Günal, İKD Danışma Kurulu Üyesi 6 Mart 2021
Devlet ve Hukuk- Av. Bilgütay Hakkı Durna, Hukuk Defterleri Danışma Kurulu Üyesi 13 Mart 2021
SDT, yaptığı duyuruda kayıtların devam ettiğini belirtti. Aşağıdaki formu doldurarak istediğiniz oturumlara kayıt yaptırabilirsiniz.
https://forms.gle/YQN4hF7nXnEpf9tVA
Oturumlara kayıt yaptıranlar, aşağıdaki anketi doldurarak SDT’nin çalışmalarını geliştirmesi için yardımcı olabilir ve çalışmalara katkı koymak istediği alanları belirtebilir.
https://forms.gle/rUdguT9Gc7FPRq7S6