Reklam
Kategoriler: İç Açı

Uzungöl’e bu sefer de bin araçlık otopark yapılacak

Reklam

Hazırlanan projenin 2 etabının tamamlandığını açıklayan Kurum, ilk iki etapta hazine arazisine yapılan yapıların kaldırıldığını, çevre düzenlemesi ve imar çalışması yapıldığını belirtti. 68 yapının ve fazla çıkılan katların yıkıldığını aktaran Kurum, bölgenin bütün elektrik, su, doğalgaz, kanalizasyon işlerine ilişkin alt yapı işlerinin de yapıldığını ifade etti.

Bakan Kurumun, konuşmasından satır başlıkları şöyle:

“İçinde bulunduğumuz alan, gölün çevresini de kapsayan 2 kilometrelik bir güzergah. Bu güzergah üzerinde gölle, gölün hemen kenarında bulunan yol arasında hiçbir yapı kalmayacak. Bu yapıların tamamı için esnafımızla vatandaşlarımızla görüştük.”

“Ayder’de doğal yapıya zarar vermeyecek şekilde yerin altında, doğal yapıyla bütünlük sağlayacak otopark inşaatına başladık. Uzungöl’de de belediyemiz mülkiyetinde alanı bakanlık ile trampa yapılıyor.”

“Uzungöl’de ziyaretçilerin araçlarını park edecekleri bin araç kapasiteli yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım değeri olan projeyi başlatıyoruz. Bu proje tamamen yerin altında doğal yapıya uygun, zarar vermeyecek ve yine burada gelen turistlerin vatandaşların araçların oraya bırakacakları, araç kirliliğini ortadan kaldıracak proje olacaktır.”

“Buradaki çevre düzenlemesi ve yapıların ortadan kaldırılarak aslına uygun hale getirilmesi otopark işiyle 150 milyon TL’yi bulan yatırımı gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki sezon buradaki yapıların kaldırılmış olduğu, otoparkın hizmet verdiği gölün etrafındaki o çarpık yapıların kaldırıldığı önemli düzenleme projesini hayata geçireceğiz.”

“İmar planı çalışması tamamlandı, askıya çıkarıldı. Vatandaşla görüşerek imara uygun olmayan yapıların kaldırılması, imara aykırılıkları gidererek bu projeyi gerçekleştireceğiz. Amacımız Uzungöl’ü eski haline getirmek.”

Bu haber en son değiştirildi 11 Temmuz 2021 08:42 08:42

Reklam

Önceki Haberler

Hafıza-i Beşer | 18 Mayıs 1973: İbrahim Kaypakkaya işkencede katledildi

Dört ay boyunca süren sorgulaması sırasında defalarca işkenceye maruz kaldı. Mahkemeye çıkartılmasına az bir zaman…

18 Mayıs 2024 14:47

Harkov’da yeni gelişme

Rusya Silahlı Kuvvetleri, son bir günde Harkov bölgesinde bir yerleşim yerini daha kontrol altına aldığı…

18 Mayıs 2024 14:14

Rusya, Deutsche Bank’ın mülklerine el koydu

Rusya, Deutsche Bank'ın varlıklarına, hesaplarına ve mülklerine el koydu.

18 Mayıs 2024 14:03

Cumartesi Anneleri, 999. haftada da adalet istedi

Cumartesi Anneleri 999. haftada da Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

18 Mayıs 2024 13:50

Katil İsrail’den Türkiye’ye misilleme: Serbest ticaret anlaşmasını feshedeceğiz

İsrail, Türkiye'nin ticareti durdurma kararına karşılık olarak serbest ticaret anlaşmasını kaldıracağını açıkladı. İki ülke arasındaki…

17 Mayıs 2024 17:56

Menzil’in Karasu’daki tatil köyü tartışmaların odağında: Neden yıkılmıyor?

Sakarya'nın Karasu ilçesi Denizköy sahilinde bulunan Menzil cemaatine ait olduğu iddia edilen 'tatilköyü' tartışmalara yol…

17 Mayıs 2024 17:47
Reklam