Reklam
Kategoriler: Emek Postası

Yönetim tarafından tacize, şiddete, mobbinge maruz bırakılan kadın işçi sessiz kalmadığı için işten atıldı

Reklam

Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, İMKO kooperatif yönetimindeki kişi tarafından tacize uğrayan ve sessiz kalmadığı için işten atılan kadına destek için basın açıklaması gerçekleştirdi.

İMKO kooperatifte muhasebeci olarak çalışan Pınar adlı kadının yönetimde bulunan şahıs tarafından maruz bırakıldığı taciz, şiddet, mobbing ve işten atmaya Körfez Bağımsız Kadın Dayanışması, basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.

Açıklamada, “Kooperatif yönetimin başında olan kişi şiddeti uygulamış çevresi görmüş ve susmuştur. Kooperatif yönetiminde yer alan kişi, Pınar’ı uygunsuz isteklerine cevap vermediği, boyun eğmediği için tehdit etmiş ve işten çıkarmıştır” denildi.

Kadınlar, maruz bırakıldığı tacize sessiz kalmayınca işten atılan kadın işçi için, işyerindeki şiddete ve tacize karşı da koruyucu önleyici yükümlülükler sağlayan İstanbul Sözleşmesinin uygulanmasını talep etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İstanbul Sözleşmesi herkesin, özellikle de kadınların, gerek kamu gerekse özel alanda şiddete maruz kalmaksızın yaşama hakkını yaygınlaştırmak ve korumak için gerekli olan yasal ve diğer tedbirlerin alınmaasını kapsar. İstanbul Sözleşmesinin uygulanması için biz Bağımsız Körfez Kadınlar Birliği olarak Pınar’ın yanındayız. Pınar’ın davasının takipçisi olacağız. Pınar’ın sesi olacağız.”

Reklam

Önceki Haberler

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06

2013’ten 2023’e Türkiye’nin ekonomik seyri

Türkiye ekonomisinin 10 yıllık seyri. Türkiye kişi başı gelirde alt ligde

27 Nisan 2024 08:54

Mevsimlik tarım işçileriyle ilgili yeni düzenleme

Mevsimlik tarım işçileri ile ailelerinin çalışma ve yaşam koşullarını düzenleyen cumhurbaşkanlığı genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı.

27 Nisan 2024 08:42

MEB “yeni müfredat” taslağını erişime açtı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) uzun süredir üzerinde çalışılan yeni müfredat taslağını kamuoyu ile paylaştı. Bir…

26 Nisan 2024 15:02
Reklam