AKP'li Resul Kurt'tan 'asgari ücret' açıklaması: Devlet işçinin de işverenin de babasıdır

AKP MKYK üyesi Resul Kurt, asgari ücretle ilgili konuşurken "Gönlüm ister ki her işçi kardeşim 1000 dolar 1500 dolar kazansın" derken "dengelerin işveren aleyhine bozulamayacağını" söyledi.

AKP'li Resul Kurt'tan 'asgari ücret' açıklaması: Devlet işçinin de işverenin de babasıdır

AKP MKYK üyesi Resul Kurt, partisinin yayın organlarından A Haber televizyonunda katıldığı programda, 2023 yılı için belirlenecek asgari ücretle ilgili konuştu.

Kendisinin de bir işveren olduğunu belirten Kurt, “Gönlüm ister ki her işçi kardeşim bırakın 9 bin lirayı 15 bin lira kazansın 20 bin lira kazansın 450 dolar kazansın, 1000 dolar 1500 dolar kazansın. Türkiye’de işçilerin kazanımlarına karşı çıkacak bir kişi bile yok, tüm işverenler dahil olmak üzere” dedi.

Kurt, buna karşılık sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bir denge üzerinden gidilmesi gerekir. Devlet babadır, devlet babadan beklentimiz nedir? Devlet hiçbir evladı arasında ayrımcılık yapmaz değil mi? Benim iki çocuğum var ve ben ikisi arasında ayrımcılık yapamam. Devlet işçinin de işverenin de babasıdır. Eğer tahterevallinin iki tarafından birini fazla tutarsa denge bozulur. Dengenin bozulması ekonomik açıdan arzu etmediğimiz bir takım sıkıntılara sebebiyet verir. Öyle bir denge kurmak zorundayız ki işçiyi memnun edeceğiz ama işverene de taşıyabileceği kadar yük vereceğiz.”