AKP'li vekil, 'Cübbeli Ahmet' için Diyanet'i harekete geçmeye çağırdı

AKP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, yazdığı bir mektupla Ahmet Mahmut Ünlü'yü Diyanet İşleri Başkanlığı’na şikayet etti.

AKP'li vekil, 'Cübbeli Ahmet' için Diyanet'i harekete geçmeye çağırdı

AKP İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, partisinin sıkı destekçisi İsmailağa cemaatinin önde gelen ismi, “Cübbeli Ahmet” diye bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’yü Diyanet İşleri Başkanlığı’na “şikayet” etti.

Ünlü’yle ilgili olarak Diyanet’e yazdığı mektubu sosyal medya hesabından paylaşan Ayrım, şu ifadeleri kullandı:

“Sayın Başkanım,

Kamuoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak tanınan Ahmet Mahmut Ünlü; Şii/Caferileri hedef alarak, milli birlik ve beraberliğimize zarar verecek açıklamalarda bulunmuştur.

Benim de mensubu bulunduğum camiamızı derinden üzmüştür.

Her zaman devletinin, vatanının, bayrağının yanında yer alan camiamıza karşı atılan bu iftiralar, ülkemizin milli birliğine de bir tehdittir.

Şahsın iddia ettiği durumlar var ise, Türkiye bir hukuk devleti olup, yasal mercilere müracaat etmesi gerekmektedir. Kaldı ki bu şahıs, Diyanet İşleri Başkanlığı’mıza ve Milli Eğitim Bakanlığı’mıza asılsız ithamlarda bulunmaktadır. Bu durum hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bu zihniyet, Azerbaycan ve Türkiye’nin müttefiklik seviyesindeki ilişkilerinden rahatsızlık duyan bir zihniyettir.

Bu talihsiz açıklamalardan dolayı Diyanet İşleri Başkanlığımızın gerekli hassasiyeti göstereceğinden şüphemiz yoktur.

Saygılarımla.”

CÜBBELİ NE DEMİŞTİ?

Ahmet Mahmut Ünlü, 5 Şubat’ta Mısırlı gazeteci olduğu iddia edilen Sabır Meşhur’un YouTube kanalında yer alan bir videoyu Twitter sayfasında paylaşmış ve beraberinde Şiiliği hedef aldığı bir açıklama yaparak “Diyanet, Caferi İlmihali adı altında kitap basarak bu ateşe benzin döküyorsa ve Milli Eğitim kitapları Caferiliği beşinci hak mezheb olarak gösteriyorsa artık sözün bittiği yere geldik demektir” demişti.

Ünlü “Biz de bu vesîleyle bizi yönetenleri ve özellikle hâlen mevcudiyetini koruduğunu umduğumuz derin devlet erkânını vatanımızı bu İran Şia’sının ve Caferilik adı altında İran ajanlığı yapan ecdad düşmanlarımızın tehlikesinden korumaları hatta vuku bulan birçok zararlardan kurtarmaları husûsunda teşvik ediyor ve milyonlar adına onlardan ricacı oluyoruz” ifadelerini kullanmıştı.