Reklam
Kategoriler: İç Açı

AKP’li vekilden yeni adım: Çözüm süreci neden olmasın?

Reklam

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ve beraberindeki AKP heyeti, “türban serbestisi”ni içeren anayasa teklifi kapsamında partilere ziyarette bulunmuştu. Bozdağ ve beraberindekilerin kapısını çaldığı partilerden birinin de HDP olması hem siyasi kulislerle hem kamuoyunda tartışma konusu haline geldi.

Bu ziyaretin ardından konuşan AKP Şanlıurfa Milletvekili Cevheri de katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı çıkışla tartışmaları da daha da alevlendirmişti. “HDP legal bir partidir. Onların desteğine ihtiyacımız var” diyen Cevheri, bu kez “yeni çözüm süreci” iddiasında bulunarak bir adım ileri gitti.

Cevheri, Medyascope’a yaptığı açıklamada, ziyaretle ilgili “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde gelen soru üzerine şu ifadeleri kullandı:

“Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz. Dolayısıyla ben düşünce olarak AK Parti’de siyaset yapan ve şeref ile bu görevi yürüten bir insanım. Irki manada siyaset yapan partilerle benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Onu da özellikle belirteyim. Dolayısıyla inanç, düşünce ve fikir olarak benim düşüncelerimi ve fikirlerimi savunun bir parti olduğu için ben AK Parti’deyim.”

Reklam

Önceki Haberler

“Maarif modeli çöpe! Bilimsel ve laik eğitim istiyoruz!”

MEB'in "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli"ne tepkiler sürüyor.

27 Nisan 2024 19:47

Sınıf Tavrı’ndan 1 Mayıs çağrısı: Sömürü düzenine karşı 1 Mayıs’a!

Sınıf Tavrı 1 Mayıs'a dönük bir açıklama yayımladı.

27 Nisan 2024 19:26

“Laiklik ihlalleri ve bunlara meşruiyet katan faaliyetler nereden gelirse gelsin kabul edilemez!”

Laiklik Meclisi yerel seçimler öncesinde ve sonrasında gerek iktidar gerekse CHP tarafından yapılan laiklik ihlalleri…

27 Nisan 2024 18:30

Adana Demirspor taraftarı 1 Mayıs’ı selamladı

Adana Demirsporlu taraftarlar, “Her sokakta izin, bu memleket bizim!” ve “Working Class Hero” (İşçi sınıfının…

27 Nisan 2024 09:30

Protokol skandalı: AKP’liye koltuk var CHP’liye yok!

Mardin’in Yeşilli ilçesinde 23 Nisan’da düzenlenen resmî törende AKP’li ilçe başkanına protokolde koltuk verilirken, CHP…

27 Nisan 2024 09:19

AKP Grup Başkanı Güler: Partili cumhurbaşkanı’ tartışılabilir

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, bir televizyon programında gazeteci Fatih Atik’in sorularını cevaplandırırken, yeni anayasa…

27 Nisan 2024 09:06
Reklam