Bahçeli: Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim

Kılıçdaroğlu'nun etkinlikte ne işi olduğunu sorgulayan Bahçeli, "Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir" dedi.

Bahçeli: Ben çok üzüldüm, dalıp dalıp uzaklara gittim

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin meclis grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Türk Ocakları’nın bir etkinliğine davet edilmesine tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu’nun etkinlikte ne işi olduğunu sorgulayan Bahçeli, “Davet ede ede, hem de böylesi bir dönemde Kılıçdaroğlu mu davet edilmiştir? Benim sözüm Türk Ocakları’nın üç-beş yöneticisinedir” dedi.

Kılıdaroğlu’nun konuşmasında Karl Marx’tan alıntı yapmasına değinen Bahçeli, “Kılıçdaroğlu’nun ‘din halkın afyonudur’ diyen, üstelik İslam dünyasıyla ilgili bir sempozyumda, Karl Marx’tan alıntı yaparak salonda hazır bulunanlara hitap etmesine nasıl katlandınız?” diye sordu.

Bahçeli sözlerini şöyle sürdürdü:

“O salondan mesela Ziya Gökalp, mesela Erol Güngör, mesela Mehmet Eröz’ün yerine Marx’ın görüşlerinin kamuoyuna yansımasını içinize nasıl sindirdiniz? Bunu nasıl hazmedebildiniz?”