Reklam
Kategoriler: Ekonomi

Bakan Bilgin güldürdü: Türkiye Cumhuriyeti sermayenin devleti değildir

Reklam

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TRT Haber özel yayınına konuk oldu, çalışan ve emeklilerin ücretlerine ilişkin ilişkin açıklamalarda bulundu.

EYT’lilerle ilgili konuşan Bilgin, “Emeklilikte yaşa takılanlar konusunda, 1999’da Türkiye’de ‘reform’ denilen bir uygulama yapılmış. Ve o tarihten önce işe başlayanların emeklilik için gereli olan şartları değiştirilmiş. Prim gün sayıları, prim ödemeleri ve yaş emeklilik şartlarına eklenmiş. Bizim emeklilik sistemimizdeki denge bozulmuş. Bunu etkileyen faktörlerden biri de nüfustaki yaşlanma. Biz burada EYT’lilerin sorunun çözümüne yönelik bir çalışma içindeyiz. Tek tip bir düzenleme olacak. Bütün çalışanların gerçek verileri elimizde. Biz bu çalışmayı aralıkta Meclis’e sunacağımızı duyurduk. Sigorta girişi yapılmamış çıraklık ve stajyerlik durumu bu kapsama dahil değil” dedi.

“BEN HEP İŞÇİLERLE BERABERİM”

Sendikalara hep “Hangi görüşü savunursanız savunun, emekçilerin haklarını dile getirdiğiniz sürece ben size yakınım” dediğini söyleyen Bilgin, “Onlar da bu konuda gerçekten sorun çözmeye yönelik yaklaşımlarla geldiler bunun için de onlara teşekkür ediyorum. Türkiye kalkındıkça toplumun her kesimi sosyal devleti daha fazla yanında hissedecektir. Tüm tahribatları uygulayacağımız politikalarla aşacağız” iddiasında bulundu.

Bilgin, sözlerinin devamında ise “Ben her daim işçilerle beraberim. Türkiye Cumhuriyeti sermayenin devleti değildir. İşçiyi korumak bizim öncelikli görevimiz” dedi.

Reklam

Önceki Haberler

İsrail ordusu, Gazze’de pek çok noktada sivilleri hedef aldı

Basal, "Ne yazık ki, sivil savunma görevlilerinin can güvenliği olmadığı için vatandaşların hayatlarını kurtarmak için…

12 Mayıs 2024 14:27

Açığa alınan emniyet müdüründen ‘rüşvet’ savunması: Menzil’e yardım topluyordum

Emniyet müdürü, idari inceleme sırasında rüşveti "Menzil cemaatine yardım" amacıyla aldığını söyledi.

12 Mayıs 2024 14:16

Erdoğan: ABD ziyaretimiz her iki tarafın programlarının uyumsuzluğu nedeniyle ertelendi

Biden ile planlanan ve ertelenen görüşmeye dair de değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, “ABD ziyaretimiz her iki…

12 Mayıs 2024 12:26

Eski AKP’li başkan Taşçı’ya inceleme

AKP’li Atakum Belediye Başkanı Taşçı hakkında, yolsuzluk iddiaları yargıya taşınmıştı.

12 Mayıs 2024 10:50

Yürüyelim…

Sandıklar kapandığına, seçimler geride kaldığına göre, seçmen yerine konulanların tam da bugün yurttaş olduğunu göstermesi,…

12 Mayıs 2024 07:17

Bu ülkeye Bahriye Üçok’lar gerek

Laiklik mücadelesini her türlü tehdit ve baskıya rağmen canı pahasına kararlılıkla sürdüren, Türkan Saylan’ın sözleriyle…

12 Mayıs 2024 06:44
Reklam