Çavuşoğlu sözlerine 'açıklık' getirdi: 'Barıştırma' değil 'uzlaştırma' dedim

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, geçen hafta tartışma çıkaran açıklamalarına bugün 'açıklık' getirdi. avuşoğlu "Barıştırma' değil de 'uzlaştırma' kelimesini kullandım" dedi.

Çavuşoğlu sözlerine 'açıklık' getirdi: 'Barıştırma' değil 'uzlaştırma' dedim

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, geçen hafta Suriye konusunda konusunda oldukça yankı bulan açıklamalarına “açıklık” getirdi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, açıklamalarında “Şam ve muhaliflerin barıştırılmasını değil uzlaştırılması ifadesini kullandığını” belirtti.

Bakan Çavuşoğlu “Barıştırma’ değil de ‘uzlaştırma’ kelimesini kullandım. Sadece Suriye değil Türkiye içinde bu işi kızıştırmak isteyenler sözlerimizi çarpıttı” ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu “Bunu çarpıtmak isteyenler çarpıtabilir. Çarpıtanların kim olduğunu biliyoruz. Bayrağımıza el uzatanların elleri kırılır. Biz her zaman söylediğimizi söyledik, kim nasıl yorumlarsa…” diye konuştu.

“Suriye’de kalıcı barışın olması için gereken adımların atılması gerektiğini söyledik” diyen Çavuşoğlu, “Rejim siyasi çözüme inanmıyor, askeri çözüme inanıyor. Kalıcı bir çözüm siyasi çözümdür” dedi.