Reklam
Kategoriler: İç Açı

CHP’den elektrik, benzin, mazot, doğalgazda ‘yüzde 50 indirim’ için kanun teklifi

Reklam

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, ayın ilk toplantısında, geçen ay Başkan Mansur Yavaş tarafından veto edilen “su tarifesinde yüzde 50 indirim yapılmasına” ilişkin önergeyi AKP’li ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla bir kez daha kabul etti. Karara ABB tepki gösterdi.

CHP ise karara “tepki” olarak Meclis’te yasa teklifi sundu. Su fiyatının yüzde 50 indirilmesini “Bir tiyatro oynandı” diye değerlendiren CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Bu tiyatro oyununun aktörleri, AKP ve MHP Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi üyeleri. ASKİ’nin 23 liraya mal ettiği suyu, yani elektrik ve diğer giderler neticesinde 23 liraya mal edilen suyu, Ankara Büyükşehir Belediyesi Ankaralılara 13 liraya veriyor. Fakat öyle bir öneri getirdiler ki ‘13 liradan değil, 6,50 liradan verilsin’ diye indirim teklifinde bulundular” ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP milletvekillerine bir çağrı yapan Kaya, “ Eğer gerçekten samimiyseniz, halkın duyguları ile oynamıyorsanız o zaman 85 milyonun sorununa çözüm üretelim” diyerek kanun teklifine destek istedi.

Kaya, teklifin gerekçesinde şunları dile getirdi:

*Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde de Adalet ve Kalkınma Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi üyelerince hazırlanarak meclis gündemine getirilen “Ankara’da tüm su tarifelerinde %50 indirim” teklifi yine AKP ve MHP’li meclis üyelerinin oylarıyla kabul edilmiştir.

* Bilindiği gibi Ankara Büyükşehir Belediyesi maliyeti 24 TL olan suyun metreküpünü 13 TL’den satmakta iken, yüzde 50 indirim kararı ile suyun metreküp fiyatı 6,5 TL’ye indirilmiştir.

* Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm belediyelerimizde suyun fiyatının düşürülmesi maliyetin düşmesine bağlıdır. Maliyeti düşürmek için de elektrik, benzin, mazot ve doğalgazın fiyatının düşürülmesi gerekir.

* TBMM’nin de vatandaşı enflasyon karşısında ezdirmemek için önleyici tedbirler alma sorumluluğu vardır. Elektrik, benzin, mazot ve doğalgaz fiyatlarına yüzde 50 indirim yapılarak vatandaşın yüksek enflasyon karşında koruması gerekmektedir.

* Ankara Büyükşehir Belediyesinde maliyet fiyatının yarısı fiyatına satılan suyun fiyatını çoğunluk oylarıyla yüzde 50 indiren; başta Adalet ve Kalkınma partisi ve Milliyetçi Haraket Partisi olmak üzere, TBMM’de grubu bulunan tüm partilerin ‘Vatandaşın Enflasyona Karşı Korunması İçin Elektrik, Benzin, Mazot ve Doğalgaz Fiyatlarının Yüzde 50 İndirilmesi Hakkında Kanun Teklifi’mize destek vererek kanunlaştırması gerekir.”

Reklam

Önceki Haberler

Diyanet’in bu sefer de özel yemek menüsü ortaya çıktı: Haftanın dört günü kebap, iskender, biftek…

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Elazığ'da aday din görevlileri için düzenlediği yemek ihalesinde kurumun "özel yemek" listesi…

4 Mayıs 2024 12:58

Erdoğan İsrail’le ticaret şampiyonu MÜSİAD’a konuştu: Tek gayemiz Netanyahu hükümetini ateşkese zorlamak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MÜSİAD Yönetim Kurulu'nu kabulünde açıklamalarda bulundu. İsrail ile ticaretin durdurulması kararına…

4 Mayıs 2024 11:35

İşçi Filmleri Festivali’nde sansür: ‘Kanun Hükmü’ belgeseline yine yasak getirildi

19.Uluslararası İşçi Filmleri Festivali’nin Ankara programında açılış filmi olarak belirlenen Yönetmen Nejla Demirci’nin yönetmenliğini yaptığı…

3 Mayıs 2024 17:04

Gazeteci Barış Terkoğlu’na hapis cezası

Cumhuriyet yazarı gazeteci Barış Terkoğlu, Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek’in şikayeti üzerine, 'terörlede mücadele görev…

3 Mayıs 2024 16:02

Can Atalay’ın odasına İyi Parti’li vekil yerleşti

TİP'li Can Atalay'ın milletvekilliği düşürüldüğü için yerleşemediği odası boşaltıldı. Boşaltılan odaya İYİ Partili Erhan Usta…

3 Mayıs 2024 14:21

Erdoğan’ın bir günlük koruma maliyeti 6,7 milyon TL’ye ulaştı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın koruma ordusu için yılın ilk üç ayında 616 milyon TL harcanarak bir…

3 Mayıs 2024 14:03
Reklam