Reklam
Kategoriler: İç Açı

Eczacı odalarından TEB’e tepki: Eylem sürecine sahip çıkın

Reklam

Aralarında İstanbul ve Ankara’nın da olduğu 22 eczacı odası, yaptıkları ortak açıklamada, Türk Eczacıları Birliği (TEB) Merkez Heyeti’ni eczacıların yaşadığı sorunlara ‘dur’ demek için başlatılan “Eylemlilik süreci”ne sahip çıkmaya çağırdı.

Yapılan ortak açıklamada, özetle şu ifadelere yer verildi: “Mitingimizin yapılışından bu yana geçen sürede 15 Aralık tarihinde kur değişikliğinin erkene alınmasından kaynaklı ilaca yapılan zamma tanıklık ettik. Yapılan düzenleme ilaç yokluğunu bir süreliğine kısmen azaltacak olsa da ilacın sürekli bulunabilir ve ulaşılabilir olmasını sağlamayacaktır. Eczacılar olarak bizim talebimiz İlaç Fiyat Kararnamesi’nin sektörün diğer temsilcileriyle birlikte eczacı örgütlerinin de talep ve önerilerinin dikkate alınarak yeniden düzenlenmesidir. Yıl içinde yapılan düzenlemeler, geçen yıl yaşanan hak kayıplarını bile karşılamazken önümüzdeki yılın bu yıldan daha da zor geçeceği aşikârdır. İlaç fiyat değişikliği sonrası Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti başkanlık divanınca, yapılan zamma teşekkür eden ve ilacın bir iki gün içinde bollaşacağına dair açıklamalar, 20 gün önce Anıtpark’ı dolduran ve örgütünün yanında duran 40 bin eczacıyı hayrete düşürmüştür. Türk Eczacıları Birliği yöneticileri ilaç bollaşacak ve teşekkür açıklamaları yaparken, 16 Aralık günü Sağlık Bakanı’nın tüm sektör temsilcileri adı altında ilaç sanayii ve ecza depocularıyla ilaç YOK’luğunu ortadan kaldırmak üzere toplantı yapması ve bu toplantıda birliğimizin ve Ecza Kooperatiflerimizin olmaması Sağlık Bakanı’nın ihmali olmuş ve eczacıyı üzmüştür. Bizler imzası olan eczacı odaları olarak TEB Merkez Heyetini, Konya Bölgeler Arası Toplantısı’nda alınan kararlara ve belirlenen eylemlilik sürecine sahip çıkmaya çağırıyoruz.”

Reklam

Önceki Haberler

Emniyet’te ve yargıda yaşananlar üzerine: Kimin devleti?

Bu devlet kimin devleti sorusu artık çok meşru bir sorudur. Bu devlet halkın devleti değil,…

16 Mayıs 2024 13:50

İBB, iştiraklerini sermayeye peşkeş çekmeye hazırlanıyor

İBB Mali Hizmetler Daire Başkanı Neslihan Vural, İGDAŞ'ın 10 milyar değerlemeyle halka arzını planladıklarını belirtti.…

16 Mayıs 2024 12:28

Sinan Ateş’in yakın arkadaşı, suikastı dört ismin organize ettiğini iddia etti

Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in, yakın arkadaşı Ömer Zengin, Suikastı dört isim…

16 Mayıs 2024 12:20

Laiklik Meclisi: Yeni ve sivil anayasa söylemleriyle laikliğin tasfiyesine hayır

Laiklik Meclisi yaptığı açıklamada "sermayenin emekçi ve halk düşmanı programını tavizsiz bir biçimde uygulayan siyasi…

16 Mayıs 2024 11:26

Erdoğan, 5 genel başkan yardımcısını görevden alacak iddiası

AKP'de 'değişim' kulisleri gündemdeki yerini korurken, kongreye yeni bir kadro ile gitmek için düğmeye basıldığı,…

16 Mayıs 2024 11:09

ÖZEL HABER | Okullarda gericilik hız kesmiyor: Zil sesi yerine ilahi çalıyorlar

Niğde Merkez'de bulunan 19 Mayıs Ortaokulu'nda zil sesi yerine ilahi çalındığı ortaya çıktı.

15 Mayıs 2024 18:25
Reklam